Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

 Köszöntjük plébániánk oldalán!

 

Kedves Látogató!

Szeretettel köszöntjük a felsőgödi plébánia honlapján. Először is köszönjük, hogy megnyitotta a honlapot, érdeklődik felőlünk. Őszintén reméljük, hogy elsősorban nem intézménnyel, szervezettel találkozik, hanem egy közösséggel, és annak az életével. Élő és aktív katolikus közösségünk több kisközösség egységéből formálódik. Róluk-rólunk szól a honlap. Továbbá tájékozódhat plébániánk aktuális eseményeiről, a szentmisék és az irodai fogadóórák rendjéről. Bemutatjuk még templomunk történetét, valamint az archívumban számos korábbi esemény anyaga olvasható.

Plébániánk az alsógödi plébánia testvérközössége, és egyben befogadó közösség, ezért minden érdeklődőt szeretettel látunk! Jó kapcsolatot ápolunk más felekezetekhez tartozó testvéreinkkel is. Közösségünk különösen igyekszik életté váltani a Bibliának ezt az üzenetét: „Ahol ketten vagy hárman összegyűlnek az én nevemben, ott vagyok közöttük.” (Mt 18,20) Hisszük, hogy bennünket Jézus Krisztus tesz igazi közösséggé.

Az Ő szeretetével fogadunk mindenkit, aki honlapunkra látogat.

  plébános

Általános miserend: vasárnap: 8:30 és 18:00, szerdán és pénteken 18:00

 

 

Bűnbánat és kiengesztelődés folyamata
2023. február 09. csütörtök
Bűnbánat és kiengesztelődés folyamata 
Bibliaóra
2023. február 09. csütörtök
Bibliaóra bemutatása: Szerdánként tartjuk hetente, az esti szentmise után a plébánián. Isten szerelmes levele a fő téma. Jelenleg a János... Read More...
Lelki adoptálók közössége
2023. február 09. csütörtök
A "LELKI ADOPTÁLÓK KÖZÖSSÉGE": 2022-ben, Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepéhez kötődően indítottuk el újból Gödön a lelki... Read More...
Női kör
2023. február 09. csütörtök
A "NŐI KÖR" 2015 tavasza óta, a Felsőgödön megszervezett Szentlélek Szeminárium után kezdett el csírázni és szárba szökkenni. ... Read More...
Keddi imacsoport
2023. február 09. csütörtök
 A "KEDDI IMACSOPORT" alkalmával a rózsafüzért imádkozzuk, kiegészítve más imákkal, megosztjuk egymással az életünk gondjait,... Read More...

 

JÉZUS SZÍVE PLÉBÁNIA – FELSŐGÖD

HIRDETÉS 2014. október 12 - 19.

Évközi 28. vasárnap

 

VASÁRNAP (október 12.)

 

            8. 30: + Ágika halálának évfordulójára

 

           17. 00: + Sándor István lelki üdvéért

 

HÉTFŐ (október 13.)

 

           7. 00: hazánk megtéréséért

 

SZERDA (október 15.) - Avilai (Nagy) Szent Teréz szűz és egyháztanító

                                         emléknapja

 

           7. 00: + Repiczki Vendel és csasládja lelki üdvéért

 

PÉNTEK (október 17.) - Antiochiai Szent Ignác püspök és vértanú

                                           emléknapja

 

         17. 00: a Móricz család + szeretteiért

 

SZOMBAT (október 11.) - Szent Lukács evangélista ünnepe

 

18. 00-kor, az alsógödi plébánián Dr. Bőzsöny Ferenc, a Magyar Rádió nyugalmazott főbemondója tart előadást az 1956-os őszi eseményekről. Ő volt az a fiatal riporter, aki 1956. november 4-én ott állt Mindszenty bíboros mellett, és felkonferálta híres beszédét. Mindenkit szeretettel hívunk!

 

VASÁRNAP (október 19.) - évközi 29. vasárnap, missziós vasárnap

 

            8. 30: + édesanyáért és testvérért

 

           17. 00: szülőkért és terstvérekért

 

Ezen a vasárnapon a missziók javára gyűjtünk!

 

A Bozóky tér felújítási munkálatai folyamatosan zajlanak. A héten a  főbejárati burkolat előkészítése, és a dísznövény telepítés előkészítése zajlott. Kérjük a testvéreket, hogy még mindig a sekrestye felőli hidakat és bejáratot használják! Továbbá a fehér szalagon kívül tartózkodjanak!

Tegnap 118 felnőtt és 11 gyermek – óriási lelkesedéssel - vett részt a növényültetésben, életkorra, nemre, vallási felekezetre való tekintet nélkül. Az elmúlt 90 évben még nem volt olyan esemény a Bozóky tér kapcsán, ami egyszerre közel 130 embert hozott volna össze társadalmi munkára! Őseink, „templomépítőink” példáját követtük: nemcsak téglákat lehet adogatni, hanem ásót, kapát gereblyét fogva növényeket ültetni, Isten kegyelméből. Minden részt vevő felé hálás köszönetünket szeretnénk kifejezni.

Az elmúlt héten 121 000 Ft adomány gyűlt össze. Eddig, összesen 1 070 558 Ft-ot befizetés történt. Az idei évben a további munkálatokhoz még 429 442 Ft-ra van szükségünk. További támogatásokat a Bozóky Gyula Alapítványnál vagy a sekrestyében lehet megtenni. Előre is köszönjük!

Minden részlet megtalálható a Bozóky Gyula Alapítvány honlapján!

 

Ma önkormányzati választások vannak. Arra kérjük a testvéreket, hogy mindenki menjen el szavazni! Ne legyünk közömbösek! Higgyük el, hogy rajtunk is múlik városunk jövőjének az alakítása. Keresztény lelkiismeretünk szerint szavazzunk olyan képviselőjelöltre, akinek programja, értékrendje, és cselekedetei összhangban vannak keresztény hitünkkel és az egyház tanításával. Továbbá, akik ezt már eddigi tevékenységükkel bebizonyították! Köszönjük az Önkormányzat és polgármester úr eddigi fáradozásait, egyházzal szembeni jóindulatát!

 

Az októberi hónap Élet Igéje János evangéliumából való: „Én vagyok az élet kenyere. Aki hozzám jön, nem fog éhezni, és aki bennem hisz, sohasem szomjazik meg.” (Jn 6,35)

 

Hirdetéseink a plébánia honlapján is megtalálhatók!

 

Tömött templomban, ünnepi légkörben gyűltünk össze (2014 október 5-én) a 17 órai szentmisében, melynek keretében Beer Miklós püspök atya tíz (alsó ill. felsőgödi) testvért részesített a bérmálás szentségében. Plébánosunk, Marton Zsolt atya egyenként bemutatta a bérmálkozókat az egyházközségnek és a Püspök atyának, beszámolva felkészülésükről, és az azt megkoronázó lelkigyakorlatukról.

„Keresztény vagy!” (...) „AKKOR MIÉRT NEM VAGY KERESZTÉNY”- hangzott a személyes példákban bővelkedő szentbeszédben, melyben a Püspök atya erősen buzdított minket királyi papságunk küldetésének munkálására.

Nem csalódtunk a Püspök atya közvetlen, közösségteremtő lelkületében a szentség kiszolgáltatása alatt sem: minden bérmálkozóhoz volt néhány gondolata az adott bérmaszenttel kapcsolatban.

Majd a Szentmisét követően tovább ünnepeltünk a közösségi házban, hisz tíz – immár hitben is nagykorú – testvérrel gazdagodtunk.

(Szmeskó Gábor)

JÉZUS SZÍVE PLÉBÁNIA – FELSŐGÖD

HIRDETÉS 2014. október 5 - 12.

Évközi 27. vasárnap

 

Az októberi rózsafüzér ájtatosság 17. 30-kor kezdődik, hétfőtől – szombatig.

 

VASÁRNAP (október 5.)

 

            8. 30: + Novák Jánosnéért

 

           17. 00: + Bajnógel Józsefért

 

Ebben a szentmisében Beer Miklós püspök atya a bérmálás szentségében részesít 5 felső- és 5 alsógödi felnőtt testvérünket. Szeretettel hívunk mindenkit erre a szentmisére! A bérmálás után mindenkit agapéra hívunk a plébániára, mivel a bérmálás az egész közösség ünnepe. Kérjük, aki tud hozzon pogácsát, süteményt!

 

HÉTFŐ (október 6.) - Nemzeti emléknap: az aradi vértanúk gyásznapja

 

           7. 00: az egyházközség minden élő és + tagjáért

 

SZERDA (október 8.) - MAGYAROK NAGYASSZONYÁNAK

                                         FŐÜNNEPE

 

           7. 00:

 

PÉNTEK (október 10.)

         17. 00: + Péterért és szülőkért

 

SZOMBAT (október 11.) - Szent XXIII. János pápa emléknapja

9. 00-tól társadalmi munkára hívjuk a testvéreket. Kérjük minél többek jelentkezését, mert a pályázaton nyert hétszáz növényt kell elültenünk a templom körül, amit ellenőrizni is fog az Ökotárs Alapítvány. Ezért kérjük, hogy mindenki íratkozzon föl a sekrestyében egy un. regisztrációt listára, hogy el tudjuk készíteni a munkabeosztást! Eddig mindössze hárman íratkoztak föl! Kérjük, hogy hozzanak kapát, ásót, gereblyét, vödröt vagy locsolókannát! A dolgozókat szendvicsekkel és forró teával vendégeljük meg. Kérjük hozzanak pogácsát és süteményt!

103 évvel ezelőtt 1911. október 8-án a harangszenteléskor elődeink az összefogást már megteremtették, példát mutattak nekünk, a mi feladatunk ennek az összefogásnak az ápolása.

Jézus mondja: „Ahol ketten vagy hárman összejöttök az én nevemben, ott lesztek köztetek” (Mt 18,2o)

 

VASÁRNAP (október 12.) - Évközi 28. vasárnap

 

            8. 30: + Ágika halálának évfordulójára

 

           17. 00: + Sándor István lelki üdvéért

 

Jövő vasárnapi perselyadományunkat a missziók javára fordítjuk!

 

Október 18-án (szombaton), 18. 00-kor, az alsógödi plébánián Dr. Bőzsöny Ferenc, a Magyar Rádió nyugalmazott főbemondója tart előadást az 1956-os őszi eseményekről. Ő volt az a fiatal riporter, aki 1956. november 4-én ott állt Mindszenty bíboros mellett, és felkonferálta híres beszédét. Mindenkit szeretettel hívunk!

 

Jövő vasárnap önkormányzati választások lesznek. Arra kérjük a testvéreket, hogy mindenki menjen el szavazni! Ne legyünk közömbösek! Higgyük el, hogy rajtunk is múlik városunk jövőjének az alakítása. Keresztény lelkiismeretünk szerint szavazzunk olyan képviselőjelöltre, akinek programja, értékrendje, és cselekedetei összhangban vannak keresztény hitünkkel és az egyház tanításával. Továbbá, akik ezt már eddigi tevékenységükkel bebizonyították! Köszönjük az Önkormányzat és polgármester úr eddigi fáradozásait, egyházzal szembeni jóindulatát!

 

A Bozóky tér felújítási munkálatai folyamatosan zajlanak. A héten a az összes hídbejáró elkészült, és a főbejárati lépcső nagy része. Kérjük a testvéreket, hogy a sekrestye felőli hidakat és bejáratot használják. A tér többi része balesetveszélyes, a fehér szalagon kívül tartózkodjanak! Az elmúlt héten 58 000 Ft adomány gyűlt össze. Eddig, összesen 949 558 ezer Ft-ot befizetés történt. Ebből kifizettük már a lakatos munkák előlegét (300 e Ft), és a dísznövényeket két faiskolából (370 e Ft és 351 e Ft). Az idei évben a további munkálatokhoz még 550 442 Ft-ra van szükségünk. További támogatásokat a Bozóky Gyula Alapítványnál vagy a sekrestyében lehet megtenni. Előre is köszönjük!

Minden részlet megtalálható a Bozóky Gyula Alapítvány honlapján!

 

Az októberi hónap Élet Igéje János evangéliumából való: „Én vagyok az élet kenyere. Aki hozzám jön, nem fog éhezni, és aki bennem hisz, sohasem szomjazik meg.” (Jn 6,35)

 

Hirdetéseink a plébánia honlapján is megtalálhatók!

FreshJoomlaTemplates.com
. Minden jog fenntartva | JOGI NYILATKOZAT