Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

 Köszöntjük plébániánk oldalán!

 

Kedves Látogató!

Szeretettel köszöntjük a felsőgödi plébánia honlapján. Először is köszönjük, hogy megnyitotta a honlapot, érdeklődik felőlünk. Őszintén reméljük, hogy elsősorban nem intézménnyel, szervezettel találkozik, hanem egy közösséggel, és annak az életével. Élő és aktív katolikus közösségünk több kisközösség egységéből formálódik. Róluk-rólunk szól a honlap. Továbbá tájékozódhat plébániánk aktuális eseményeiről, a szentmisék és az irodai fogadóórák rendjéről. Bemutatjuk még templomunk történetét, valamint az archívumban számos korábbi esemény anyaga olvasható.

Plébániánk az alsógödi plébánia testvérközössége, és egyben befogadó közösség, ezért minden érdeklődőt szeretettel látunk! Jó kapcsolatot ápolunk más felekezetekhez tartozó testvéreinkkel is. Közösségünk különösen igyekszik életté váltani a Bibliának ezt az üzenetét: „Ahol ketten vagy hárman összegyűlnek az én nevemben, ott vagyok közöttük.” (Mt 18,20) Hisszük, hogy bennünket Jézus Krisztus tesz igazi közösséggé.

Az Ő szeretetével fogadunk mindenkit, aki honlapunkra látogat.

  plébános

Általános miserend: vasárnap: 8:30 és 18:00, szerdán és pénteken 18:00

 

 

Bűnbánat és kiengesztelődés folyamata
2023. február 09. csütörtök
Bűnbánat és kiengesztelődés folyamata 
Bibliaóra
2023. február 09. csütörtök
Bibliaóra bemutatása: Szerdánként tartjuk hetente, az esti szentmise után a plébánián. Isten szerelmes levele a fő téma. Jelenleg a János... Read More...
Lelki adoptálók közössége
2023. február 09. csütörtök
A "LELKI ADOPTÁLÓK KÖZÖSSÉGE": 2022-ben, Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepéhez kötődően indítottuk el újból Gödön a lelki... Read More...
Női kör
2023. február 09. csütörtök
A "NŐI KÖR" 2015 tavasza óta, a Felsőgödön megszervezett Szentlélek Szeminárium után kezdett el csírázni és szárba szökkenni. ... Read More...
Keddi imacsoport
2023. február 09. csütörtök
 A "KEDDI IMACSOPORT" alkalmával a rózsafüzért imádkozzuk, kiegészítve más imákkal, megosztjuk egymással az életünk gondjait,... Read More...

Lelkitükör gyermekeknek

1. Nem imádkoztam (reggel, este). Rosszul imádkoztam. Hitem ellen beszéltem. Nem tanultam meg a hittant.

2. Káromkodtam. Átkozódtam. Szitkozódtam. Feleslegesen vagy hamisan (hazugságra) esküdtem. Szent dolgokkal tréfálkoztam.

3. Szentmisét mulasztottam, vagy elkéstem. Templomban rossz voltam.

4. Szüleimet megszomorítottam. Nem engedelmeskedtem. Nem segítettem. Feleseltem. Nevelőimet kijátszottam.

5. Veszekedtem. Csúfolódtam. Verekedtem. Haragot tartottam. Mást bűnre csábítottam. Egészségemre nem vigyáztam. Nem tartottam meg a közlekedési szabályokat.

6. Szemérmetlenül néztem. Szemérmetlenül beszéltem. Szemérmetlent játszottam.

7. Leckémet nem tanultam meg. Loptam. Csaltam. Kárt okoztam. Holmimra nem vigyáztam. Kötelességemet elmulasztottam.

8. Hazudtam. Árulkodtam. Rágalmaztam. Titkot elárultam.

9. Önző voltam. Elégedetlen voltam. Telhetetlen voltam. Irigy voltam. Hiú voltam. Öntelt voltam.

10. Nem törekedtem hibáimat kijavítani.

A GYÓNÁS MÓDJA

1. Belépve a gyóntatószékbe vagy gyóntatóhelyiségbe köszönünk:

Dicsértessék a Jézus Krisztus!

2. Letérdelünk (vagy leülünk) és keresztvetéssel kezdjük:
Az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében. Ámen.

3. Gyónom a Mindenható Istennek, és neked, lelkiatyám:

Utoljára gyóntam:...Áldozni szoktam:... Ezeket a bűnöket követtem el:

(Ezután el kell mondani az utolsó gyónásunk óta elkövetett bűneinket, és feltenni az esetleges kérdéseket.) Végül ezt mondjuk: Más bűnömre nem emlékszem.

4. Meghallgatjuk a lelkiatya szavait, válaszolunk esetleges kérdéseire, végül elfogadjuk az elégtételt. Ezután újra megbánjuk bűneinket:

Istenem, szeretlek téged, és ezért teljes szívemből bánom, hogy sokszor nem téged választottalak. Kérlek, bocsáss meg nekem. Ígérem, hogy ezentúl a jóra törekszem, és a bűnt kerülöm.

5. Keresztvetéssel fogadjuk a gyóntató feloldozását, s felelünk: Ámen.

6. A pap szavaira: Magasztaljuk Istent, mert jóságos hozzánk!

 Így válaszolunk: Mert örökké szeret minket.

Pap: Isten megbocsátotta bűneid, menj békével. 

Válasz: Istennek legyen hála!

7. Ezután felállunk, köszönünk és távozunk.

 

JÉZUS SZÍVE PLÉBÁNIA – FELSŐGÖD

HIRDETÉS 2014. november 9 - 16.

Évközi 32. vasárnap

A lateráni bazilika fölszentelésének ünnepe

 

VASÁRNAP (november 9.)

 

            8. 30: a Novák, a Csorba és a Fenyőfalvi család élő és + tagjaiért

 

           17. 00: + Gál Péterné nagymamáért

 

18. 00-kor - Szent Imre ünnepe tiszteletére -, egyházzenei áhítatot tartunk a felsőgödi katolikus templomban. Közreműködik a kókai Harmónia Vegyeskar, valamint templomunk Szent Imre Kamarakórusa. A hangversenyre mindenkit szeretettel várunk!

 

HÉTFŐ (november 10.) - Nagy Szent Leó pápa és

                                            egyháztanítóemléknapja

 

           7. 00: + édesapa halála évfordulójára, és a család elhunytjaiért

 

SZERDA (november 12.) - Szent Jozafát püspök és egyháztanító

                                               emléknapja

 

           7. 00:

 

PÉNTEK (november 14.)

 

         17. 00: + szülőkért és testvérekért

 

SZOMBAT (november 15.)

 

18. 00: az alsógödi plébánia közösségi termében Jelenits István tanár úr, piarista szerzetes tart előadást Hogyan értsük meg egymást? címmel. Minden érdeklődőt szeretettel hívunk.

 

VASÁRNAP (november 16.) - évközi 33. vasárnap

 

            8. 30: hálából 33. házassági évfordulóra

 

           17. 00 (ifjúsági mise): a Katona és a Kövér család + tagjai lelki

                                                  üdvéért

 

Felnőtt és gyermek lelki tükröt helyeztünk el a gyóntatószék közelében, hogy segítsenek a szentgyónásra való felkészülésben. Szeretettel ajánljuk a testvéreknek! Fénymásolatban megkaphatók a sekrestyében.

 

A templom és a plébánia állandó programjait kiírtuk a hirdetőtáblára. Mivel elég sok a vasárnapi hirdetés, ezeket nem fogjuk külön mondani.

 

Tisztelettel kérjük a testvéreket, hogy azokat a könyveket, amikkel már nem tudnak mit kezdeni, ne hozzák a plébániára, mert nincs helyünk!

 

Január hónapban egyházközségi véradást szervezünk református és evangélikus testvéreinkkel együtt, a plébánián, ha lesz elég jelentkező. Legalább 30 olyan, hatvan év alatti testvérünk jelenkezését várjuk, aki nem szokott részt venni a városi véradáson. Kérjük, íratkozzanak föl a sekrestyében! Kérjük, hogy aki teheti, adjon vért! Aki vért ad, életet ment!

 

A Bozóky tér felújítási munkálatai mégteljesen nem fejeződtek be, mivel néhány rendelkezésünkre álló dísznövényt még el kell elültetnünk, a templom homlokzata előtt. Továbbá szeretnénk a világító lámpa-oszlopokat (kandellábereket) is megvásárolni, és még november végéig fölszereltetni, hogy a tér megáldási ünnepségre teljesen szép legyen. Ezen a héten elkészült a főlépcső oldalfalának műkőburkolata. A héten 99 000 Ft adomány gyűlt össze. Eddig, összesen 1 396 840 Ft-ot befizetés történt. A további munkálatok kifizetéséhez már csak 103 160 Ft-ra van szükségünk. Kérjük a támogatásokat a Bozóky Gyula Alapítványnál vagy a sekrestyében befizetni. Előre is köszönjük!

 

November 29-én (szombaton), 15. 00-kor, szentmise keretében szeretnénk megáldani a felújított Bozóky teret. A szentmise főcelebránsa Varga László atya, tiszteletbeli kanonok, váci székesegyházi karnagy, egyházmegyei zeneigazgató lesz. Előtte, 10. 00-tól adventi lelki napot tartunk. Vezeti: Nagy Károly atya, pápai káplán, érdemes esperes, a budapesti Rózsafüzér Királynője Plébánia plébánosa.

 

A novemberi hónap Élet Igéje Zsoltárok könyvéből való: „Nálad van az életforrása.” (Zsolt 36,10)

 

Hirdetéseink a plébánia honlapján is megtalálhatók!

 

Szent Imre koncert

FreshJoomlaTemplates.com
. Minden jog fenntartva | JOGI NYILATKOZAT