FELSŐGÖDI HIRDETÉS 2014. december 7 - 14.

Kategória: Hídetések
Megjelent: Írta: Heltovics Ede

JÉZUS SZÍVE PLÉBÁNIA – FELSŐGÖD

HIRDETÉS 2014. december 7 - 14.

Advent 2. vasárnapja

 

VASÁRNAP (december 7.)

 

            8. 30: a Galambos család + tagjaiért

 

10. 00 – 17. 00-ig adventi vásárt rendez a Búzaszem Iskola, a Duna-parti épületben. Részletek a hirdetőtáblán találhatók!

 

           17. 00: + Farkas Márton lelki üdvéért

 

HÉTFŐ (december 8.) - A BOLDOGSÁGOS SZŰZ MÁRIA

                            SZEPLŐTELEN FOGANTATÁSÁNAK FŐÜNNEPE

 

           6. 00: + Erzsébetért

 

SZERDA (december 10.)

 

           6. 00: Jézus Szíve tiszteletére, a Pecsenka család + tagjaiért

 

PÉNTEK (december 12.)

 

         17. 00: + szülőkért és rokonokért

 

VASÁRNAP (december 14.) - advent 3. vasárnapja

 

            8. 30: + Bagi Miklósné Borbála lelki üdvéért

 

           17. 00: a Freisták család élő és + tagjaiért, és Baráth Andrásnéért

 

16. 00-kor, az alsógödi katolikus templomban – immár hagyományosan -, adventi koncertet ad városunk Gaude Kórusa. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

 

December 12-13-14-én (péntek, szombat, vasárnap) hagyományos adventi lelkigyakorlatot (triduumot) tartunk az alsógödi templomban. A lelkigyakorlatot Burger Ferenc  egykori alsógödi, jelenleg péceliplébános atya fogja tartani. Pénteken és szombaton 17. 00-tól gyóntatás, 18. 00-kor szentmise lelkigyakorlatos szentbeszéddel. Vasárnap 8. 00-tól gyóntatás, 8. 30-tól szentmise. A szentmiséket is Ferenc atya fogja bemutatni. A plébános atya ez idő alatt Pécelen fog lelkigyakorlatot vezetni.

Szombaton este, a szentmise után beszélgetésre hívjuk a testvéreket az alsógödi plébániára, a lelkigyakorlatot vezető atyával. Burger Ferenc atya idén 25 éve pap, Isten éltesse!

 

December 15-én (hétfőn): 17. 30 – 19. 30: adventi gyóntatás a felsőgödi templomban

Ettől a naptól lehet szentmiséket íratni a következő naptári év első felére.

 

December 16-án (kedden): 16. 00 – 19. 30: adventi gyóntatás az alsógödi templomban

 

December 17-én (szerda)délelőtt meglátogatjuk nem első péntekes betegeinket. Kérjük felíratni őket a sekrestyében!

 

December 18-án (csütörtökön), 18. 00-kor a Németh László Általános Iskola növendékei karácsonyi koncertet adnak a felsőgödi templomban. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

 

December 21-én (vasárnap),

           - 14. 00-kor, az alsógödi katolikus templom parkolójában

élő Betlehemet adunk elő, amelyre szeretettel várjuk a kedves testvéreket!

           - 16. 30-kor adventi koncert lesz a felsőgödi katolikus templomban. Közreműködik a Szent Imre Kamara Kórus és a Felsőgödi Munkásdalkör.

 

2015. január 24-én (szombaton), 9. 00 – 12. 00-ig, a felsőgödi plébánián egyházközségi véradást szervezünk református és evangélikus testvéreinkkel együtt. Elsősorban azokat a testvéreink jelentkezését várjuk, akik nem szokott részt venni a városi véradáson. Kérjük, iratkozzanak föl hátul, a kitett lapra ! Kérjük, hogy aki teheti, adjon vért! Aki vért ad, életet ment!

 

A Rumi Tamás Közösségi Ház gondnokává Kollár Ferencné Kimlei Máriát választotta az egyházközségi képviselő-testület. Isten áldását kívánjuk szolgálatához!

 

A héten elkezdtük a plébánia és a Bozóky tér plébánia felőli részét parkosítani (bokrok ültetése, autóbehajtó), ezért kérjük, hogy a karóval kitűzött területen kívülre szíveskedjenek parkolni!

 

A felújított Bozóky tér és templomunk üvegablakainak fényképeiből, valamint régi képeslapok felhasználásával naptárat készítettünk, amit itt, az ünnepségen bemutattunk, és meg lehet vásárolni, 2000 Ft-ért. Aki vásárol, ezzel is a tér felújítási munkálataihoz járul hozzá.

 

Értékes olvasni való folyóiratokat lehet hazavinni a hátsó asztalról!

 

A decemberi hónap Élet Igéje Lukács evangéliumából való: „Akinek két ruhája van, az egyiket adja oda annak, akinek egy sincs! S akinek van mit ennie, ugyanúgy tegyen!” (Lk 3,11)

. Minden jog fenntartva | JOGI NYILATKOZAT