FELSŐGÖDI HIRDETÉS 2014. november 30 – december 7.

Kategória: Hídetések
Megjelent: Írta: Heltovics Ede

JÉZUS SZÍVE PLÉBÁNIA – FELSŐGÖD

HIRDETÉS 2014. november 30 – december 7.

Advent 1. vasárnapja

 

VASÁRNAP (november 30.)

 

            8. 30: a Kollár család élő és + tagjaiért

 

A szentmise után Szent Mónika Imakör lesz a plébánián.

 

           17. 00: + Ferencért, és szülőkért

 

Mától kezdetét veszi az új egyházi év. Advent a karácsonyra készülés szent időszaka. Az adventi időszakban a hétköznapi roráte szentmisék (hétfő, szerda) 6. 00-kor lesznek. (Alsógödön kedden és csütörtökön 6. 00-kor.)

 

HÉTFŐ (december 1.)

 

           6. 00:

 

SZERDA (december 3.) - Xavéri Szent Ferenc áldozópap emléknapja

 

           6. 00:

 

PÉNTEK (december 5.) – első péntek

 

Ma meglátogatjuk első péntekes betegeinket.

 

         17. 00:

 

VASÁRNAP (december 7.) - advent 2. vasárnapja

 

            8. 30:

 

10. 00 – 17. 00-ig adventi vásárt rendez a Búzaszem Iskola, a Duna-parti épületben. Részletek a hirdetőtáblán találhatók!

 

           17. 00:

 

December 12-13-14-én (péntek, szombat, vasárnap) hagyományos adventi lelkigyakorlatot (triduumot) tartunk az alsógödi templomban. A lelkigyakorlatot Burger Ferenc  egykori alsógödi, jelenleg péceliplébános atya fogja tartani. Pénteken és szombaton 17. 00-tól gyóntatás, 18. 00-kor szentmise lelkigyakorlatos szentbeszéddel. Vasárnap 8. 00-tól gyóntatás, 8. 30-tól szentmise. A szentmiséket is Ferenc atya fogja bemutatni. A plébános atya ez idő alatt Pécelen fog lelkigyakorlatot vezetni.

Szombaton este, a szentmise után beszélgetésre hívjuk a testvéreket az alsógödi plébániára, a lelkigyakorlatot vezető atyával. Burger Ferenc atya idén 25 éve pap, Isten éltesse!

 

December 14-én (vasárnap), az alsógödi templomban, 16. 00-kor – immár hagyományosan -, adventi koncertet ad városunk Gaude Kórusa. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

 

A Bozóky tér felújításának utolsó mozzanata a világító lámpa-oszlopok (kandelláberek) fölszerelése volt, amely a héten megtörtént. Tegnap ünnepi szentmise keretében megáldottuk a teret, amelyet Varga László atya, felsőgödi származású pap, váci székesegyházi karnagy celebrált. Hálás köszönetünket szeretnénk kifejezni - Bozóky Gyula Alapítvány nevében is - a testvéreknek az eddigi adományokért!

A felújított Bozóky tér és templomunk üvegablakainak fényképeiből, valamint régi képeslapok felhasználásával naptárat készítettünk, amit itt, az ünnepségen bemutattunk, és meg lehet vásárolni, 2000 Ft-ért. Aki vásárol, ezzel is a tér felújítási munkálataihoz járul hozzá.

 

Mai  perselyadományt az új kandelláberek kifizerésére fordítjuk.

 

A decemberi hónap Élet Igéje Lukács evangéliumából való: „Akinek két ruhája van, az egyiket adja oda annak, akinek egy sincs! S akinek van mit ennie, ugyanúgy tegyen!” (Jn 10,9)

 

Hirdetéseink a honlapon is megtalálhatók!

. Minden jog fenntartva | JOGI NYILATKOZAT