FELSŐGÖDI HIRDETÉS 2014. november 23 - 30.

Kategória: Hídetések
Megjelent: Írta: Heltovics Ede

 

JÉZUS SZÍVE PLÉBÁNIA – FELSŐGÖD

HIRDETÉS 2014. november 23 - 30.

KRISZTUS KIRÁLY FŐÜNNEPE

Évközi 34. vasárnap

 

VASÁRNAP (november 23.)

 

            8. 30: + Kürtössy Ottó lelki üdvéért

 

           17. 00: szeretett halottainkért

 

Mai perselyadományunkat az egyházmegyei és a helyi karitász céljaira fordítjuk.

 

HÉTFŐ (november 24.) - Dung-Lac Szent András áldozópap és társai,

                                             vietnámi vértanúk emléknapja

 

           7. 00: a hónap elhunytjaiért

 

SZERDA (november 26.)

 

           7. 00: + Jánosért

 

PÉNTEK (november 28.)

 

         17. 00:

 

SZOMBAT (november 29.)

 

10. 00 - 15. 00-ig adventi lelki napot tartunk. Vezeti: Nagy Károly atya, pápai káplán, érdemes esperes, a budapesti Rózsafüzér Királynője Plébánia plébánosa. Program: elmélkedés, kiscsoportos beszélgetés, fórum, Úrangyala, gyónási lehetőség.

 

15. 00-kor szentmise keretében megáldjuk a felújított Bozóky teret. A szentmise főcelebránsa Varga László atya, tiszteletbeli kanonok, váci székesegyházi karnagy, egyházmegyei zeneigazgató lesz. Utána agapé a közösségi házban. Kérjük hozzanak süteményt, pogácsát!

 

A felújított Bozóky tér és templomunk üvegablakainak fényképeiből, valamint régi képeslapok felhasználásával naptárat készítettünk, amit itt, az ünnepségen lehet először megvásárolni, 2000 Ft-ért. Aki vásárol, ezzel is a tér felújítási munkálataihoz járul hozzá.

 

VASÁRNAP (november 30.) - advent 1. vasárnapja

 

            8. 30: a Kollár család élő és + tagjaiért

 

A szentmise után Szent Mónika Imakör lesz a plébánián.

 

           17. 00: + Ferencért, és szülőkért

 

Advent 1. vasárnapjától kezdetét veszi az új egyházi év. Advent a karácsonyra készülés szent időszaka. Az adventi időszakban a hétköznapi roráte szentmisék (hétfő, szerda) 6. 00-kor lesznek. Pénteken 17. 00-kor lesz a szentmise. (Alsógödön kedden és csütörtökön 6. 00-kor kezdődnek a roráték.)

 

A Bozóky tér felújításának utolsó mozzanata a világító lámpa-oszlopok (kandelláberek) fölszerelése lesz. Ez várhatóan a héten meg fog történni, de legkésőbb karácsonyig. A héten 75 160 Ft adomány gyűlt össze. Így, összesen 1 527 000 Ft gyűlt össze. Tehát az idei évre eredetileg tervezett gyűjtésünket teljesítettük. Hálás köszönetünket szeretnénk kifejezni - Bozóky Gyula Alapítvány nevében is - a testvéreknek az adományokért! Az új kandelláberek megvásárlását és felszerelését – eredetileg - jövő tavaszra terveztük. Mivel anyagi lehetőségeink pozitívabbak a vártnál, ezért most, még idén szeretnénk felszerelni azokat. Azonban a fent említett gyűjtésen felül egy kis adományra még szükségünk lenne. A testvéreket nem szeretnénk külön gyűjtéssel terhelni, ezért a jövő vasárnapi  perselyadományt az új kandelláberek kifizetésére fordítjuk. Továbbá a naptárakból befolyó összeget is.

. Minden jog fenntartva | JOGI NYILATKOZAT