FELSŐGÖDI HIRDETÉS 2014. november 9 - 16.

Kategória: Hídetések
Megjelent: Írta: Heltovics Ede

JÉZUS SZÍVE PLÉBÁNIA – FELSŐGÖD

HIRDETÉS 2014. november 9 - 16.

Évközi 32. vasárnap

A lateráni bazilika fölszentelésének ünnepe

 

VASÁRNAP (november 9.)

 

            8. 30: a Novák, a Csorba és a Fenyőfalvi család élő és + tagjaiért

 

           17. 00: + Gál Péterné nagymamáért

 

18. 00-kor - Szent Imre ünnepe tiszteletére -, egyházzenei áhítatot tartunk a felsőgödi katolikus templomban. Közreműködik a kókai Harmónia Vegyeskar, valamint templomunk Szent Imre Kamarakórusa. A hangversenyre mindenkit szeretettel várunk!

 

HÉTFŐ (november 10.) - Nagy Szent Leó pápa és

                                            egyháztanítóemléknapja

 

           7. 00: + édesapa halála évfordulójára, és a család elhunytjaiért

 

SZERDA (november 12.) - Szent Jozafát püspök és egyháztanító

                                               emléknapja

 

           7. 00:

 

PÉNTEK (november 14.)

 

         17. 00: + szülőkért és testvérekért

 

SZOMBAT (november 15.)

 

18. 00: az alsógödi plébánia közösségi termében Jelenits István tanár úr, piarista szerzetes tart előadást Hogyan értsük meg egymást? címmel. Minden érdeklődőt szeretettel hívunk.

 

VASÁRNAP (november 16.) - évközi 33. vasárnap

 

            8. 30: hálából 33. házassági évfordulóra

 

           17. 00 (ifjúsági mise): a Katona és a Kövér család + tagjai lelki

                                                  üdvéért

 

Felnőtt és gyermek lelki tükröt helyeztünk el a gyóntatószék közelében, hogy segítsenek a szentgyónásra való felkészülésben. Szeretettel ajánljuk a testvéreknek! Fénymásolatban megkaphatók a sekrestyében.

 

A templom és a plébánia állandó programjait kiírtuk a hirdetőtáblára. Mivel elég sok a vasárnapi hirdetés, ezeket nem fogjuk külön mondani.

 

Tisztelettel kérjük a testvéreket, hogy azokat a könyveket, amikkel már nem tudnak mit kezdeni, ne hozzák a plébániára, mert nincs helyünk!

 

Január hónapban egyházközségi véradást szervezünk református és evangélikus testvéreinkkel együtt, a plébánián, ha lesz elég jelentkező. Legalább 30 olyan, hatvan év alatti testvérünk jelenkezését várjuk, aki nem szokott részt venni a városi véradáson. Kérjük, íratkozzanak föl a sekrestyében! Kérjük, hogy aki teheti, adjon vért! Aki vért ad, életet ment!

 

A Bozóky tér felújítási munkálatai mégteljesen nem fejeződtek be, mivel néhány rendelkezésünkre álló dísznövényt még el kell elültetnünk, a templom homlokzata előtt. Továbbá szeretnénk a világító lámpa-oszlopokat (kandellábereket) is megvásárolni, és még november végéig fölszereltetni, hogy a tér megáldási ünnepségre teljesen szép legyen. Ezen a héten elkészült a főlépcső oldalfalának műkőburkolata. A héten 99 000 Ft adomány gyűlt össze. Eddig, összesen 1 396 840 Ft-ot befizetés történt. A további munkálatok kifizetéséhez már csak 103 160 Ft-ra van szükségünk. Kérjük a támogatásokat a Bozóky Gyula Alapítványnál vagy a sekrestyében befizetni. Előre is köszönjük!

 

November 29-én (szombaton), 15. 00-kor, szentmise keretében szeretnénk megáldani a felújított Bozóky teret. A szentmise főcelebránsa Varga László atya, tiszteletbeli kanonok, váci székesegyházi karnagy, egyházmegyei zeneigazgató lesz. Előtte, 10. 00-tól adventi lelki napot tartunk. Vezeti: Nagy Károly atya, pápai káplán, érdemes esperes, a budapesti Rózsafüzér Királynője Plébánia plébánosa.

 

A novemberi hónap Élet Igéje Zsoltárok könyvéből való: „Nálad van az életforrása.” (Zsolt 36,10)

 

Hirdetéseink a plébánia honlapján is megtalálhatók!

. Minden jog fenntartva | JOGI NYILATKOZAT