FELSŐGÖDI HIRDETÉS 2014. október 12 - 19.

Kategória: Hídetések
Megjelent: Írta: Heltovics Ede

JÉZUS SZÍVE PLÉBÁNIA – FELSŐGÖD

HIRDETÉS 2014. október 12 - 19.

Évközi 28. vasárnap

 

VASÁRNAP (október 12.)

 

            8. 30: + Ágika halálának évfordulójára

 

           17. 00: + Sándor István lelki üdvéért

 

HÉTFŐ (október 13.)

 

           7. 00: hazánk megtéréséért

 

SZERDA (október 15.) - Avilai (Nagy) Szent Teréz szűz és egyháztanító

                                         emléknapja

 

           7. 00: + Repiczki Vendel és csasládja lelki üdvéért

 

PÉNTEK (október 17.) - Antiochiai Szent Ignác püspök és vértanú

                                           emléknapja

 

         17. 00: a Móricz család + szeretteiért

 

SZOMBAT (október 11.) - Szent Lukács evangélista ünnepe

 

18. 00-kor, az alsógödi plébánián Dr. Bőzsöny Ferenc, a Magyar Rádió nyugalmazott főbemondója tart előadást az 1956-os őszi eseményekről. Ő volt az a fiatal riporter, aki 1956. november 4-én ott állt Mindszenty bíboros mellett, és felkonferálta híres beszédét. Mindenkit szeretettel hívunk!

 

VASÁRNAP (október 19.) - évközi 29. vasárnap, missziós vasárnap

 

            8. 30: + édesanyáért és testvérért

 

           17. 00: szülőkért és terstvérekért

 

Ezen a vasárnapon a missziók javára gyűjtünk!

 

A Bozóky tér felújítási munkálatai folyamatosan zajlanak. A héten a  főbejárati burkolat előkészítése, és a dísznövény telepítés előkészítése zajlott. Kérjük a testvéreket, hogy még mindig a sekrestye felőli hidakat és bejáratot használják! Továbbá a fehér szalagon kívül tartózkodjanak!

Tegnap 118 felnőtt és 11 gyermek – óriási lelkesedéssel - vett részt a növényültetésben, életkorra, nemre, vallási felekezetre való tekintet nélkül. Az elmúlt 90 évben még nem volt olyan esemény a Bozóky tér kapcsán, ami egyszerre közel 130 embert hozott volna össze társadalmi munkára! Őseink, „templomépítőink” példáját követtük: nemcsak téglákat lehet adogatni, hanem ásót, kapát gereblyét fogva növényeket ültetni, Isten kegyelméből. Minden részt vevő felé hálás köszönetünket szeretnénk kifejezni.

Az elmúlt héten 121 000 Ft adomány gyűlt össze. Eddig, összesen 1 070 558 Ft-ot befizetés történt. Az idei évben a további munkálatokhoz még 429 442 Ft-ra van szükségünk. További támogatásokat a Bozóky Gyula Alapítványnál vagy a sekrestyében lehet megtenni. Előre is köszönjük!

Minden részlet megtalálható a Bozóky Gyula Alapítvány honlapján!

 

Ma önkormányzati választások vannak. Arra kérjük a testvéreket, hogy mindenki menjen el szavazni! Ne legyünk közömbösek! Higgyük el, hogy rajtunk is múlik városunk jövőjének az alakítása. Keresztény lelkiismeretünk szerint szavazzunk olyan képviselőjelöltre, akinek programja, értékrendje, és cselekedetei összhangban vannak keresztény hitünkkel és az egyház tanításával. Továbbá, akik ezt már eddigi tevékenységükkel bebizonyították! Köszönjük az Önkormányzat és polgármester úr eddigi fáradozásait, egyházzal szembeni jóindulatát!

 

Az októberi hónap Élet Igéje János evangéliumából való: „Én vagyok az élet kenyere. Aki hozzám jön, nem fog éhezni, és aki bennem hisz, sohasem szomjazik meg.” (Jn 6,35)

 

Hirdetéseink a plébánia honlapján is megtalálhatók!

. Minden jog fenntartva | JOGI NYILATKOZAT