FELSŐGÖDI HIRDETÉS 2014. október 5 - 12.

Kategória: Hídetések
Megjelent: Írta: Heltovics Ede

JÉZUS SZÍVE PLÉBÁNIA – FELSŐGÖD

HIRDETÉS 2014. október 5 - 12.

Évközi 27. vasárnap

 

Az októberi rózsafüzér ájtatosság 17. 30-kor kezdődik, hétfőtől – szombatig.

 

VASÁRNAP (október 5.)

 

            8. 30: + Novák Jánosnéért

 

           17. 00: + Bajnógel Józsefért

 

Ebben a szentmisében Beer Miklós püspök atya a bérmálás szentségében részesít 5 felső- és 5 alsógödi felnőtt testvérünket. Szeretettel hívunk mindenkit erre a szentmisére! A bérmálás után mindenkit agapéra hívunk a plébániára, mivel a bérmálás az egész közösség ünnepe. Kérjük, aki tud hozzon pogácsát, süteményt!

 

HÉTFŐ (október 6.) - Nemzeti emléknap: az aradi vértanúk gyásznapja

 

           7. 00: az egyházközség minden élő és + tagjáért

 

SZERDA (október 8.) - MAGYAROK NAGYASSZONYÁNAK

                                         FŐÜNNEPE

 

           7. 00:

 

PÉNTEK (október 10.)

         17. 00: + Péterért és szülőkért

 

SZOMBAT (október 11.) - Szent XXIII. János pápa emléknapja

9. 00-tól társadalmi munkára hívjuk a testvéreket. Kérjük minél többek jelentkezését, mert a pályázaton nyert hétszáz növényt kell elültenünk a templom körül, amit ellenőrizni is fog az Ökotárs Alapítvány. Ezért kérjük, hogy mindenki íratkozzon föl a sekrestyében egy un. regisztrációt listára, hogy el tudjuk készíteni a munkabeosztást! Eddig mindössze hárman íratkoztak föl! Kérjük, hogy hozzanak kapát, ásót, gereblyét, vödröt vagy locsolókannát! A dolgozókat szendvicsekkel és forró teával vendégeljük meg. Kérjük hozzanak pogácsát és süteményt!

103 évvel ezelőtt 1911. október 8-án a harangszenteléskor elődeink az összefogást már megteremtették, példát mutattak nekünk, a mi feladatunk ennek az összefogásnak az ápolása.

Jézus mondja: „Ahol ketten vagy hárman összejöttök az én nevemben, ott lesztek köztetek” (Mt 18,2o)

 

VASÁRNAP (október 12.) - Évközi 28. vasárnap

 

            8. 30: + Ágika halálának évfordulójára

 

           17. 00: + Sándor István lelki üdvéért

 

Jövő vasárnapi perselyadományunkat a missziók javára fordítjuk!

 

Október 18-án (szombaton), 18. 00-kor, az alsógödi plébánián Dr. Bőzsöny Ferenc, a Magyar Rádió nyugalmazott főbemondója tart előadást az 1956-os őszi eseményekről. Ő volt az a fiatal riporter, aki 1956. november 4-én ott állt Mindszenty bíboros mellett, és felkonferálta híres beszédét. Mindenkit szeretettel hívunk!

 

Jövő vasárnap önkormányzati választások lesznek. Arra kérjük a testvéreket, hogy mindenki menjen el szavazni! Ne legyünk közömbösek! Higgyük el, hogy rajtunk is múlik városunk jövőjének az alakítása. Keresztény lelkiismeretünk szerint szavazzunk olyan képviselőjelöltre, akinek programja, értékrendje, és cselekedetei összhangban vannak keresztény hitünkkel és az egyház tanításával. Továbbá, akik ezt már eddigi tevékenységükkel bebizonyították! Köszönjük az Önkormányzat és polgármester úr eddigi fáradozásait, egyházzal szembeni jóindulatát!

 

A Bozóky tér felújítási munkálatai folyamatosan zajlanak. A héten a az összes hídbejáró elkészült, és a főbejárati lépcső nagy része. Kérjük a testvéreket, hogy a sekrestye felőli hidakat és bejáratot használják. A tér többi része balesetveszélyes, a fehér szalagon kívül tartózkodjanak! Az elmúlt héten 58 000 Ft adomány gyűlt össze. Eddig, összesen 949 558 ezer Ft-ot befizetés történt. Ebből kifizettük már a lakatos munkák előlegét (300 e Ft), és a dísznövényeket két faiskolából (370 e Ft és 351 e Ft). Az idei évben a további munkálatokhoz még 550 442 Ft-ra van szükségünk. További támogatásokat a Bozóky Gyula Alapítványnál vagy a sekrestyében lehet megtenni. Előre is köszönjük!

Minden részlet megtalálható a Bozóky Gyula Alapítvány honlapján!

 

Az októberi hónap Élet Igéje János evangéliumából való: „Én vagyok az élet kenyere. Aki hozzám jön, nem fog éhezni, és aki bennem hisz, sohasem szomjazik meg.” (Jn 6,35)

 

Hirdetéseink a plébánia honlapján is megtalálhatók!

. Minden jog fenntartva | JOGI NYILATKOZAT