Alsógödi Rózsafüzér társulat

FELSŐGÖDI HIRDETÉS 2014. szeptember 28 – október 5.

Kategória: Plébánia
Megjelent: Írta: Heltovics Ede

JÉZUS SZÍVE PLÉBÁNIA – FELSŐGÖD

HIRDETÉS 2014. szeptember 28 – október 5.

Évközi 26. vaasárnap

A Szentírás vasárnapja

 

VASÁRNAP (szeptember 28.)

 

            8. 30: + Ravasz Mihályért

 

A szentmise után Szent Mónika Imakör lesz a plébánián.

 

           17. 00: Lévárdi Dezsőért, és nagyszülőkért

 

HÉTFŐ (szeptember 29.) - Szent Mihály, Szent Gábor és Szent Rafael

                                          főangyalok ünnepe

 

           7. 00: a hónap elhunytjaiért

 

SZERDA (október 1.) - Lisieaux-i (Kis) Szent Teréz szűz és egyháztanító

                                        emléknapja

 

           7. 00: hálából

 

Az októberi rózsafüzér ájtatosság 17. 30-kor kezdődik, hétfőtől – szombatig. Kivéve most pénteken (október 3-én), – első péntek lévén -, szentmise után szentségimádás lesz.

 

PÉNTEK (október 3.) - első péntek

 

Meglátogatjuk első péntekes betegeinket!

 

         16. 30: szentségimádás (benne elimádkozzuk a Jézus Szíve litániát)

 

         17. 00: + Borsi János lelki üdvéért

 

SZOMBAT (október 4.) - Assisi Szent Ferenc emléknapja

 

Ezen a napon van az országos Nagymarosi Ifjúsági Találkozó, amelyre szeretettel hívjuk a fiatalokat! A program 9. 00-kor kezdődik, további részletek a hirdetőtáblán elhelyezett plakáton találhatók.

 

Szintén ezen a napon 9. 00 – 16. 00-ig van a Rózsafüzért Imádkozók V. Országos Találkozója, Budapesten, a Rózsafüzér Királynéja Templomban. Nagy Károly plébános atya mindenkit szeretettel vár (/30/ 701-9897. További információk a sekrestyében kaphatók!

VASÁRNAP (október 5.) - Évközi 27. vasárnap

 

            8. 30: + Novák Jánosnéért

 

           17. 00: + Bajnógel Józsefért

 

Ebben a szentmisében Beer Miklós püspök atya a bérmálás szentségében részesít 5 felső- és 5 alsógödi felnőtt testvérünket. Szeretettel hívunk mindenkit erre a szentmisére! A bérmálás után mindenkit agapéra hívunk a plébániára, mivel a bérmálás az egész közösség ünnepe. Kérjük, aki tud hozzon pogácsát, süteményt!

 

A Bozóky tér felújítási munkálatai folyamatosan zajlanak. A héten a  sekrestye felőli járdák, hidak és a mozgássérült rámpa korlátja készült el.

Kérjük a testvéreket, hogy a sekrestye felőli hidakat és bejáratot használják. A tér többi része balesetveszélyes, a fehér szalagon kívül tartózkodjanak! Az elmúlt héten 184 500 Ft adomány gyűlt össze. Eddig, összesen 949 500 ezer Ft-ot befizetés történt. Ebből kifizettük már a lakatos munkák előlegét (300 e Ft), és a dísznövényeket két faiskolából (370 e Ft és 351 e Ft). Az idei évben a további munkálatokhoz még 550 500 Ft-ra van szükségünk. További támogatásokat a Bozóky Gyula Alapítványnál vagy a sekrestyében lehet megtenni. Előre is köszönjük!

Minden részlet megtalálható a Bozóky Gyula Alapítvány honlapján!

 

Az októer 4-ei növényültetést – az építkezési munkálatok csúszása miatt – áttettük október 11-re. Tehát, október 11-én (szombaton), 9. 00-tól társadalmi munkára hívjuk a testvéreket. Kérjük minél többek jelentkezését, mert a pályázaton nyert hétszáz növényt kell elültenünk a templom körül, amit ellenőrizni is fog az Ökotárs Alapítvány. Ezért kérjük, hogy mindenki íratkozzon föl a sekrestyében egy un. regisztrációt listára, hogy el tudjuk készíteni a munkabeosztást! Kérjük, hogy hozzanak kapát, ásót, gereblyét, vödröt vagy locsolókannát! A dolgozókat szendvicsekkel és forró teával vendégeljük meg. Kérjük hozzanak pogácsát és süteményt!

 

Hirdetéseink a plébánia honlapján is megtalálhatók!

 

. Minden jog fenntartva | JOGI NYILATKOZAT