FELSŐGÖDI HIRDETÉS 2014. szeptember 7 - 14.

Kategória: Hídetések
Megjelent: Írta: Heltovics Ede

JÉZUS SZÍVE PLÉBÁNIA – FELSŐGÖD

HIRDETÉS 2014. szeptember 7 - 14.

Évközi 23. vasárnap

 

VASÁRNAP (szeptember 7.)

 

            8. 30: + Tóth István és neje Erzsébetért

 

           17. 00:

 

HÉTFŐ (szeptember 8.) - Szűz Mária születésének ünnepe

                                            (Kisboldogasszony)

 

           7. 00: Selmeczi István szándékára

 

18. 00: felnőtt bibliaóra a plébánián

 

KEDDENKÉNT 10. 00 – 12. 00-ig baba-mama klub van a felsőgödi plébánián. Minden, tartalmas együttlétre vágyó, fiatal anyukát - tekintet nélkül arra, hogy vallásos vagy nem -, szeretettel várunk!

 

SZERDA (szeptember 10.)

 

           7. 00:

 

PÉNTEK (szeptember 12.) - Szűz Mária szent nevének emléknapja

 

            10. 00-kor, az alsógödi templomban, Valaczka János gödi piarista szerzetest diakónussá szenteli Beer Miklós megyés püspök atya. Mindenkit szeretettel hívunk az ünnepi szentmisére!

 

         17. 00:

 

VASÁRNAP (szeptember 14.)

 

            8. 30: + testvér, szülők és nagyszülők lelki üdvéért

 

Ebben a szentmisében ünnepeljük templomunk felszentelésének 90. évfordulóját. Az ünnepi szentmisét Varga Lajos váci segédpüspök atya mutaja be.

 

A 10 órai szentmise keretében lesz a váci Hétkápolna búcsúja, amelyre gyalogos zarándoklat indul Alsógödről, 6. 30-kor indul a zarándokmenet, 7. 15-re ér a felsőgödi autóspihenőbe.

 

           17. 00:

Szeptember 15-én (hétfőn), 19. 30-kor, a felsőgödi plébánián indul az új katekumen csoport. Azaz olyan felnőtt korúaknak szóló hittancsoportot, akik még nincsenek megkeresztelve, vagy nem voltak elsőáldozók, bérmálkozók. Jelentkezni a plébánián vagy a sekrestyében lehet a plébános atyánál. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

 

Már előre hirdetjük, hogy október 5-én (vasárnap), 17. 00-kor, a felsőgödi templomban Beer Miklós püspök atya a bérmálás szentségében részesít 10 felnőtt fiatal testvérünket, akik három évig készültek erre.

 

A felsőgödi Jézus Szíve templom Szent Imre Kamarakórusa várja az énekelni szeretető új tagok jelentkezését!

 

A Bozóky tér felújítási munkálatai folyamatosan zajlanak. A héten a mozgássérült rámpa, és az oldalsó járdák munkálatai folytatódtak. Egy sajnálatos esemény is történt: kedd éjszaka tolvajok hatoltak be a plébánia kertjébe, és - miután szétvágták a drótkerítést – az építkezést végző Szemper Kft. értékes gépeit és szerszámait elvitték. Kérjük a testvéreket, ha valaki a jövőben bármi gyanúsat észlel a templom vagy a plébánia környékén, jelezze nekünk, vagy hívja a rendőrséget (járőrszolgálat: 20 943-7676)!

A templom körül kiszedett régi zöldnövényzet (pínea bokrok) elvihetőek, csak kérjük előre jelezni!

Kérjük a testvéreket, hogy továbbra is csak a főbejáratot használják. A tér többi része balesetveszélyes, a fehér szalagon kívül tartózkodjanak! Az elmúlt héten 190 ezer Ft adomány gyűlt össze. Eddig, összesen 606 ezer Ft-ot fizettek be. Az idei évben a további munkálatokhoz még 894 ezer Ft-ra van szükségünk. További támogatásokat a Bozóky Gyula Alapítványnál vagy a sekrestyében lehet megtenni. Előre is köszönjük!

Azok a testvérek, akik minimum 5000 Ft-ot adtak, ajándék DVD-t és köszönő levelet, akik minimum 10.000 Ft-ot adtak, ajándék ALBUMOT és köszönő levelet vehetnek át a sekrestyében!

Minden részlet megtalálható a Bozóky Gyula Alapítvány honlapján!

 

A szeptemberi hónap Élet Igéje a Római levélből való: „Fogadjátok el egymást, amint Krisztus is elfogadott titeket.” (Róm 15,7)

 

Hirdetéseink a plébánia honlapján is megtalálhatók!

 

. Minden jog fenntartva | JOGI NYILATKOZAT