FELSŐGÖDI HIRDETÉS 2014. augusztus 31 – szeptember 7.

Kategória: Hídetések
Megjelent: Írta: Heltovics Ede

JÉZUS SZÍVE PLÉBÁNIA – FELSŐGÖD

HIRDETÉS 2014. augusztus 31 – szeptember 7.

Évközi 22. vasárnap

 

VASÁRNAP (augusztus 31.)

 

            8. 30: a Kujbus, a Lukács és a Major család élő és + tagjaiért

 

           17. 00: Lévárdi Tiborért és szülőkért

 

HÉTFŐ (szeptember 1.)

 

           7. 00: az egyházközség élő és + tagjaiért

 

SZERDA (szeptember 3.) - Nagy Szent Gergely pápa és egyháztanító

                                            emléknapja

 

           7. 00: a Marányi és a Nagy család élő és + tagjaiért

 

PÉNTEK (szeptember 5.) - Kalkuttai Boldog Teréz emléknapja

 

Meglátogatjuk első péntekes betegeinket!

 

         17. 00:

         Szentmise után szentségimádás és a Jézus Szíve Litánia

         elimádkozása

 

VASÁRNAP (szeptember 7.) - évközi 23. vasárnap

 

            8. 30: + Tóth István és neje Erzsébetért

 

           17. 00:

 

Örömmel tudatjuk a kedves testvérekkel, hogy szeptember 1-től, Beer Miklós püspök atya, féléves diakónusi gyakorlatra küldi az alsó- és felsőgödi plébániára Pálfalvi Tamás VI. éves teológus, diakónus testvérünket. Fogadjuk őt szeretettel, foglaljuk imáinkba, és segítsük, hogy minél gazdagabb tapasztalatokkal, és lelki javakkal készülhessen a papszentelésre!

 

Szeptember 8-án (hétfőn), 18. 00-kor folytatódik a felnőtt bibliaóra a plébánián.

 

Szeptember 13-án (pénteken), 10. 00-kor, az alsógödi templomban, Valacka János gödi piarista szerzetest diakónussá szenteli Beer Miklós megyés püspök atya. Mindenkit szeretettel hívunk az ünnepi szentmisére!

Szeptember 14-én (vasárnap) a 8. 30 órai szentmisében ünnepeljük templomunk felszentelésének 90. évfordulóját. Az ünnepi szentmisét Varga Lajos váci segédpüspök atya mutaja be.

 

Szeptember hónapban több alkalomból álló keresztelési felkészítőt indítunk azoknak a szülőknek és keresztszülőknek, akik gyermekeiket szeretnék a keresztség szentségében részesíteni az ősz vagy tél folyamán.

 

Szeptember közepétől újabb katekumen hittan csoportot indítunk, ha vannak érdeklődők. Azaz olyan felnőtt korúaknak szóló hittancsoportot, akik még nincsenek megkeresztelve, vagy nem voltak elsőáldozók, bérmálkozók. Jelentkezni a plébánián vagy a sekrestyében lehet a plébános atyánál. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

 

Már előre hirdetjük, hogy október 5-én (vasárnap), 17. 00-kor, a felsőgödi templomban Beer Miklós püspök atya a bérmálás szentségében részesít 10 felnőtt fiatal testvérünket, akik három évig készültek erre.

 

Várjuk azoknak a gödi jegyespároknak a mihamarabbi jelentkezését, akik  jövő farsangkor, tavasszal, nyáron, illetve ősszel szeretnének házasságot kötni.

 

A Bozóky tér felújítási munkálatai folyamatosan zajlanak. A héten a mozgássérült rámpának, és az egyik oldaljárdának az alapja készült el. Kérjük a testvéreket, hogy csak a főbejáratot használják. A tér többi része balesetveszélyes, a fehér szalagon kívül tartózkodjanak! Szíves megértésüket kérjük a “felfordulásért”. Az elmúlt hónapban 416 ezer Ft adomány gyűlt össze. Ebből a héten 163 ezer Ft-ot fizettek be. Az idei évben a további munkálatokhoz még 1084 ezer Ft-ra van szükségünk. További támogatásokat a Bozóky Gyula Alapítványnál vagy a sekrestyében lehet megtenni. Előre is köszönjük!

Azok a testvérek, akik minimum 5000 Ft-ot adtak, ajándék DVD-t és köszönő levelet, akik minimum 10.000 Ft-ot adtak, ajándék ALBUMOT és köszönő levelet vehetnek át a sekrestyében!

 

A szeptemberi hónap Élet Igéje a Római levélből való: „Fogadjátok el egymást, amint Krisztus is elfogadott titeket.” (Róm 15,7)

 

Hirdetéseink a plébánia honlapján is megtalálhatók!

 

. Minden jog fenntartva | JOGI NYILATKOZAT