2022. augusztus 7.-14. ÉVKÖZI 19. VASÁRNAP

Kategória: Hídetések
Megjelent: Írta: Heltovics Ede

HIRDETÉS

2022. augusztus 7.-14.

ÉVKÖZI 19. VASÁRNAP

 

 

VASÁRNAP (augusztus 7.)

          8.30: Hívekért

         18.00: Varga Mihály lelki üdvéért

 

SZERDA (augusztus 10.)

        18.00: Csillag család élő és  † családtagjaiért

 

CSÜTÖRTÖK  (augusztus 11.)

        18.00 : Csendes szentségimádás

 

PÉNTEK (augusztus 12.)

        18.00: Fájdalmas Szűzanya tiszteletére

 

VASÁRNAP (augusztus 14.)-Évközi 20. vasárnap

          8.30: † Helvei Ferenc és Helvei Ferencné lelki üdvéért

        18.00: † Berecz Mihály és Berecz Mihályné szülők lelki üdvéért

 

HÉTFŐ (augusztus 15.)-Nagyboldogasszony  Főünnepe (parancsolt ünnep)

         19.00 ! Ünnepi szentmise

             (Alsógödön 18.00-kor lesz szentmise.)

 

·       Aug.12-én pénteken a 2. csoportot kérjük a takarításra, előre is köszönjük!

·      Augusztus 15-én, hétfőn lesz Szűz Mária Mennybevételének főünnepe, más néven Nagyboldogasszony főünnepe. Ez parancsolt ünnep, vagyis aznapra szentmiselátogatási kötelezettségünk van. Mivel a parancsolt főünnepek az egyházi ünnepek rangsorában megelőzik az évközi vasárnapokat, így a jövő vasárnap esti szentmise már a másnapi főünnep előesti szentmiséje lesz. A főünnephez kapcsolódó kötelezettségünket a vasárnap esti, vagy a hétfőn tartott szentmisék valamelyikén történő részvétellel teljesíthetjük (az ünnep napján Alsógödön este 6-kor, templomunkban pedig este 7-kor lesz szentmise). Ez egyúttal azt is jelenti, hogy jövő héten a vasárnap esti szentmisén való részvétel nem érvényes vasárnapi miselátogatásnak. Kérjük, hogy a hétvégi és a főünnepi szentmiséken történő részvételét mindenki ennek figyelembevételével tervezze!

·   Akik a lengyel buszos zarándoklatra jelentkeztek, kérjük szíveskedjenek befizetni a fennmaradó összeget. Ezt megtehetik készpénzben a sekrestyében, vagy pedig átutalással, melyhez a bankszámlaszámot szintén a sekrestyében lehet elkérni.

·     Egy kitett dobozban továbbra is gyűjtünk  imaszándékokat, amelyekért minden szentmisében és szentségimádások alatt imádkozunk.  A leírt szándékok titkosak maradnak, és a hónap végén megsemmisítésre kerülnek. Ha továbbra is kérik a régi imaszándékokat, akkor az újakkal együtt kérjük azokat a következő hónapban is bedobni. 

·      Szeretettel köszöntjük mindazokat, akik a héten ünneplik névnapjukat, születésnapjukat, vagy házassági évfordulójukat! Minden imát és támogatást köszönünk szépen! Isten fizesse meg!

 

. Minden jog fenntartva | JOGI NYILATKOZAT