2022. február 27.-március 6.

Kategória: Hídetések
Megjelent: Írta: Heltovics Ede

2022. február 27.-március 6.

ÉVKÖZI 8. VASÁRNAP

 

VASÁRNAP (február 27.)

          8.30: † Lukács Ferenc és neje Erzsébet, valamint leányuk Erzsébet lelki üdvéért

         18.00: Hívekért

 

SZERDA (március 2.)-Hamvazószerda, szigorú böjt!

        18.30: † Serédi Vivien lelki üdvéért

        19.15: Bibliaóra

 (Alsógödön 17 órakor lesz szentmise.)

    

Csütörtök (március 3.)

        18.00: Csendes szentségimádás

 

PÉNTEK (március 4.)

        18.00: Hálából

        18.45: Keresztút /közben gyóntatás/

 

VASÁRNAP (március 6.)-Nagyböjt 1.vasárnapja

          8.30: † Helén lelki üdvéért

        18.00: Kiss és Kaffka család élő és † tagjaiért

 

· Hamvazószerdával elkezdődik a nagyböjt. A szerdai és a vasárnapi szentmiséken elvégezzük a hamvazás szertartását. Hamvazószerda szigorú böjti nap, ezen a napon csak háromszor szabad étkezni és csak egyszer jóllakni, valamint húseledelt 14 éves kortól nem szabad fogyasztani.

·       Nagyböjt péntekjein a szentmise után keresztúti ájtatosságot végzünk, alatta gyónási lehetőség lesz.

·       Márc.4-én pénteken a 2. csoport következik a takarításban, előre is köszönjük.

·       Szombaton reggel 6-tól este 20 óráig csendes szentségimádás lesz.

·       Márc.5-én a Túrakör Csővárra kirándul, a táv kb.16 km. Utazás autókkal, találkozó a felsőgödi Autópihenőben 8.30-kor, hazaérkezés 5 óra tájban.

·      Márc. 6-án vasárnap a reggeli szentmise után VÁRUNK program lesz a plébánián. A délig tartó rendezvényen tartalmas időtöltést kínálunk az 1-99 éves korosztálynak. Akik szívesen vállalnának feladatot (pl.beszélgetés vezetés, kézműves, ping-pong felügyelet), keressék Udvardy Zoltánt.

·  Márc. 6-án vasárnap délután 16.30-kor jótékonysági koncert és adománygyűjtés lesz itt templomunkban a kárpátaljai testvérváros, Makkosjánosi javára. A koncerten közreműködik Szászvárosi Sándor és Kecskés Mónika. Utána beszélgetés lesz a testvérváros görögkatolikus lelkészével, Egressy Miklóssal, és segítőivel. A helyszíni adománygyűjtés mellett banki átutalásos adományozásra is lehetőség lesz. Szeretettel hívunk mindenkit erre az alkalomra!

 

·   Várjuk azon házaspárok jelentkezését, akik szeretnének bekapcsolódni bármilyen formában a jegyesoktatásba. Akár úgy, hogy előre egyeztetett időpontban fogadnak jegyeseket saját otthonukba, bemutatva családjukban megélt hitüket, akár foglalkozáson tanúságtétellel, vagy valamilyen házassággal kapcsolatos előadással. A közösségépítésnél (is) nagy jelentősége lenne. Aki kedvet érez hozzá, jelentkezzen Vagner Mihály diakónusnál.(30/378-1123; Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.).

·       Márciustól a templom bejáratánál kitett dobozban imaszándékokat gyűjtünk. A dobozban levő szándékokért nemcsak a szentmisében, hanem a szentségimádások alatt is imádkozni fogunk. A leírt szándékok titkosak maradnak, és a hónap végén megsemmisítésre kerülnek. Az új imaszándékokat a régiekkel együtt - ha továbbra is kérik, a következő hónapban újra kérjük bedobni. 

·    Szeretettel köszöntjük mindazokat, akik a héten ünneplik névnapjukat, születésnapjukat, vagy házassági évfordulójukat! Minden imát és támogatást köszönünk szépen! Isten fizesse meg!

 

. Minden jog fenntartva | JOGI NYILATKOZAT