FELSŐGÖDI HIRDETÉS 2014. július 13 - 20.

Kategória: Hídetések
Megjelent: Írta: Heltovics Ede

JÉZUS SZÍVE PLÉBÁNIA – FELSŐGÖD

HIRDETÉS 2014. július 13 - 20.

Évközi 15. vasárnap

 

VASÁRNAP (július 13.)

 

            8. 30: + Szári és Bencsik nagyszülőkért és fiai lelki üdvéért

 

17. 00-kor a Karosi család és a Fassang László – Rohmann Ditta házaspár koncertje, a Gödi Családi Fesztivál keretében. Mindenkit szeretettel várunk! Részletek a plakáton és a szórólapokon!

 

           19. 00: + Gyürki Gábor lelki üdvéért

 

HÉTFŐ (július 14.) - Lellisi Szent Kamil áldozópap emléknapja

 

           7. 00: Tihanyi Katalin Máriáért

 

SZERDA (július 16.) - Kármel-hegyi Boldogasszony emléknapja

 

           7. 00:

 

CSÜTÖRTÖK (július 17.)

 

18. 00-kor, a váci Fehérek Templomában Beer Miklós püspök atya fogja celebrálni azt a gitáros szentmisét, amit Gável Gellért írt, és amelyben a Váci Egyházmegye Dicsőítő Vezetőképzője fog közreműködni. Mindenkit szeretettel hívunk!

 

PÉNTEK (július 18.) - Szent Hedvig királynő emléknapja

 

         19. 00: Jézus Szíve tiszteletére

 

VASÁRNAP (július 20.)

 

            8. 30: + Kaufman József Csaba és a Bazsó csaláért

 

           19. 00: + Sándor Istvánné és fiáért

 

Korábban már hirdettük, hogy Göd Város Önkormányzatának komoly szándéka a Bozóky tér felújítása. Ennek első lépése, hogy az Önkormányzattal közösen felújítjuk a tér középső, templom körüli részét. Ez a rész egyházi tulajdon, de tekintettel arra, hogy a Város is használja (gyalogosforgalom a téren keresztül), a felújítás nagy részét a Város finanszírozná, kisebb részét az egyházközség. A teljes költség közel 20 millió Ft (járdák, lépcsők, mozgássérült rámpa, kandelláberek, kerékpártároló, zöld növényzet, stb.). Az Önkormányzat 16 millió Ft-ot finaszíroz, a mi részünk 4 millió Ft. Ebből az összegből már rendelkezésünkre áll 1,9 millió Ft, mivel az Emberi Erőforrások Minisztériumából, erre a célra, kaptunk 1 millió Ft-ot, továbbá a Bozóky Gyula Alapítvány gyűjtött a kandelláberekre, és nyert a Mol Ökotárs Pályázatán a zöld növényzetre. Tehát 2,1 millió Ft-ot kellene összegyűjtenünk a nyár és kora ősz folyamán. Tudjuk, hogy a testvérek nagylelkűen adakoztak a közösségi házra, ami nem kis áldozat. Ez azonban, most egy olyan lehetőség, amit, ha nem ragadunk meg, akkor hosszú évek múlva sem tudjuk saját erőnkből felújítani templomunk környezetét. A munkálatok már augusztusban megkezdődnének, hogy templounk felszentelésének 90. évfodulójára szép legyen ez a térrész. Így kérjük a testéreket az adakozásra!

 

Hirdetéseink a plébánia honlapján is olvashatók!

. Minden jog fenntartva | JOGI NYILATKOZAT