Szent Ágoston imacsoport

Szent Ágoston imacsoport

Kategória: Hídetések
Megjelent: Írta: Heltovics Ede

A Szent Ágoston imacsoport bemutatása

2018 őszén Mészáros Csaba atya bízott meg azzal, hogy jelentkezett nála néhány útkereső, akik érdeklődnek hitünk és az egyház iránt. 2019 pünkösdjére a felkészítés után valóban a közösség mindegyik tagja felvett szentségeket. Voltak, akik akkor keresztelkedtek, elsőáldoztak és bérmálkoztak is a pünkösdi esti szentmisében. Még az év őszén úgy döntött a közösség, hogy ne hagyjuk abba közösségi alkalmainkat, hanem alakuljunk át imacsoporttá, és így folytassuk.

A csoport tagjai mind felnőtt korban megtért személyek voltak (magamat is beleértve), innen jött az ötlet, hogy védőszentül Szent Ágostont válasszuk, aki szintén felnőtt korban jutott el a hit gazdag kincseinek birtoklásához – édesanyjának, Mónikának több évtizedes könnyei eredményeképpen.

Közösségünk hetente találkozik a Felsőgödi Közösségi Házban. Jelenleg alaptémánk (csütörtökönként) a következő vasárnapi evangéliumról való beszélgetés. Kinek mit mond, felvetődnek kérdések, melyekre keressük a választ. Mit jelentenek Jézus szavai, cselekedetei a mi életünk kapcsán.

Az imacsoport rövid körimával kezd és zárja az alkalmat. Imáinkba belefoglaljuk mindazon dolgokat, eseményeket, melyek az elmúlt hetekben érintettek bennünket. Áldjuk az Urat, köszönjük kegyelmeit és kérjük a Szentlélek erejét, bölcsességét az elkövetkezendőkhöz. Mutasson utat, vezessen mindennapjainkban.

Imacsoportunk nyitott, ha valaki szeretne csatlakozni, örömmel várjuk jelentkezését.

Szeretettel, Vagner Mihály.

 

. Minden jog fenntartva | JOGI NYILATKOZAT