FELSŐGÖDI HIRDETÉS 2014. március 16 - 23.

Kategória: Hídetések
Megjelent: Írta: Heltovics Ede

JÉZUS SZÍVE PLÉBÁNIA – FELSŐGÖD

HIRDETÉS 2014. március 16 - 23.

Nagyböjt 2. vasárnapja

 

VASÁRNAP (március 16.)

 

            8. 30: József és Rozália szülőkért

 

         17. 00: a Bajnógel és a Molnár család élő és + tagjaiért

 

HÉTFŐ (március 17.)

 

         7. 00: Anna Lucáért

 

SZERDA (március 19.)

 

           7. 00:

 

CSÜTÖRTÖK (március 20.)

 

         7. 25: szentmise a piarista kápolnában /Jávorka Sándor u. vége/

                   (Ott, helyben lehet szentmise szándékot kérni.)

 

18. 00-kor lesz a következő egyházmegyei zsinati ülés, amelyen részt vesz az alsó- és felsőgödi zsinati munkacsoport is. Téma: Egyház és társadalom (misszió, ökumené, média, roma-pasztoráció) Kérjük a testvéreket, imádkozzanak a zsinat gyümölcseiért! A zsinat folyamatáról az egyházmegye honlapján lehet tájékozódni. Már előre hirdetjük, hogy folytatni szeretnénk az egyházközségi zsinatot.

 

PÉNTEK (március 21.)

 

         17. 00: Horváth Miklós lelki üdvéért (halála 1. évford.)

 

Szentmise után keresztút a templomban

 

SZOMBAT (március 22.)

 

10. 00 – 16. 00-ig Gyermek Lelki Napot tartunk általános iskola 4-5-6-7-8. osztályosaink számára. A 15 órai szentmisére hívjuk a kedves szülőket is!

 

VASÁRNAP (március 23.)

 

            8. 30: a Taródy család + tagjaiért

 

10:00 - 13. 30-ig férfi lelkigyakorlat lesz a felsőgödi plébánián.

Vezeti: Guba András piarista atya

 

         17. 00: + édesapáért és élő családért

 

Hagyományos, három estéből álló nagyböjti lelkigyakorlatot tartunk a alsógödi templomban, március 17-18-19-én (hétfő-szerda). A lelkigyakorlatot Dr. Barsi Balázs ferences (OFM) atya tartja.

Program: 17. 30: gyóntatás, 18. 00: szentmise lelkigyakorlatos beszéddel. Kedden, a szentmise után beszélgetés Barsi Balázs atyával, a plébánián.

A szerdai szentmise keretében kiszolgáltatjuk a betegek kenetét.

 

Nagyböjt folyamán a szentmisék előtt fél órával (hétfőn, szerdán: 6. 30 - 6. 55-ig), pénteken, vasárnap (16. 30 – 16. 55-ig), vasárnap reggel (8. 00 – 8. 25-ig) gyóntatás lesz a templomban.

 

A nagyböjtben hetente próba lesz azoknak az általános iskolásoknak, akik énekükkel szívesen bekapcsolódnak a nagyhét néhány szertartásába. Péntekenként 16. 30-kor Kollár Kata várja a gyerekeket - fiúkat és lányokat egyaránt - a plébánián. Az első ilyen alkalom március 14-én 16.30-kor kezdődik.

 

Plébániánk megújulásával párhuzamosan megújult az ott lévő kicsi, de sok értékes kincset rejtő könyvtár is. A mintegy 1300 kötet – egy-két kivételtől eltekintve – mostantól kölcsönözhető. Többek között gazdag szépirodalmi, életrajzi, lelkiségi, elmélkedési, ifjúsági anyagot tartalmaz, ritkaságok és háború előtti könyvek is akadnak benne bőven.

A könyvtárosi teendőket Pataji József (Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.) vállalta, amit ezúton is köszönünk neki. Őt jövő vasárnaptól kezdődően a vasárnapi esti misék előtti órában, vagyis jelenleg du. 4-től 5-ig, a nyári átállás után 6-tól 7-ig lehet felkeresni kölcsönzési vagy más könyvtári ügyekben. A könyvtárszoba a plébánia belső részén, a folyosót lezáró ajtó mögött balra található.

Hogy mit is találhatunk ebben a gyűjteményben, az nemcsak helyben tekinthető meg, hanem a katalógus az interneten is kereshető. Kolok Gábor fejlesztette, neki is köszönetünket fejezzük ki az egyszerű, könnyen használható felületért, mely a plébániai honlap (http://felsogod.plebania.hu) menüjéből a "Könyvtár katalógusa" fülről érhető el egyetlen kattintással.

Július 10 (csütörtöktől) – 13 (vasárnapig) lesz az idei ( közös: alsó- és felsőgödi) családtábort, ezúttal Máriahalmon (a Pilis-hegység lábánál). Mikesy Pongrácnál és Juditnál, vagy a sekrestyében várjuk a jelentkezéseket.

 

A plébánia Közösségi Szárnyával kapcsolatban hirdetjük, hogy a 2014. év első negyedében, eddig 540 ezer Ft gyűlt össze, a teljes befejezéshez még 960 ezer forintot szükséges összegyűjtenünk. Szeretettel várjuk a további adományokat téglajegy-vásárlás, készpénz vagy átutalás formájában. A legkisebb adományt is szeretettel köszönjük!

 

A Göd Városi Televízió egy összeállítást készített felsőgödi Rumi Tamás Közösségi Ház megáldási ünnepségéről, és az az alsógödi Észak-Duna menti régiós katolikus ifjúsági találkozóról. Megtekinthető a goditemak.hu internetes oldalon, a Közös dolgaink c. közéleti magazin március 6-án indult adásában.

. Minden jog fenntartva | JOGI NYILATKOZAT