HIRDETÉS 2017. február 5.-12. – Évközi 5. vasárnap

Kategória: Hídetések
Megjelent: Írta: Heltovics Ede

HIRDETÉS

2017. február 5.-12. – Évközi 5. vasárnap

 

VASÁRNAP (február 5.) - Évközi 5. vasárnap

          8.30: Pitti Csaba, Fadrás és Mészáros család  † tagjaiért

                

        18.00: † Bagdi Balázs és Nagyszülőkért

        E szentmisében lesz az elsőáldozásra készülő gyerekek bemutatása.

Ezen a napon a közösségi ház kölcsöntörlesztésére történik a perselygyűjtés, előre is köszönjük a kedves Testvérek adományát!

 

SZERDA (február 8.)

        18.00: † Csillag Mihály lelki üdvéért

        19.00: Katekézis a plébánián

 

PÉNTEK (február 10.) - Szent Skolasztika szűz emléknapja

        18.00: Szentmise. / Betegek kenetének kiszolgáltatása/

 

VASÁRNAP (február 12.)- Évközi 6. vasárnap

          8.30: † Édesanya lelki üdvéért

        18.00: Tőkés Lászlóné Magdolna halálának évfordulójára

 

A Betegek világnapja alkalmából február 10-én, pénteken a 18 órakor kezdődő szentmise keretében kiszolgáltatjuk a betegek kenetét! Előtte 17 órától gyónási lehetőség lesz azok számára, akik felveszik a szentséget.

                                                                                         

Az egyéni vállalkozók SZJA bevallási határideje: 2017. február 27. Kérjük, hogy az SZJA 2x1%-ot a Katolikus Egyháznak (Technikai azonosító: 0011) valamint a Bozóky Gyula Alapítványnak (adószám: 18710034-1-13) ajánlják fel. A kitöltéshez szükséges „segéd dokumentum” a „Pieta” előtti kisasztalról elvihető.

 

A Búzaszem Iskola jótékonysági bált rendez február 18-án, szombaton 19.00 órától a Huzella Tornacsarnokban. Részletek a plakáton olvashatók.

 

 

 

FERENC PÁPA ÜZENETE A BETEGEK XXV. VILÁGNAPJÁRA

 

2017. február 11.

 

Csodálat Isten tettei iránt:

„Nagyot tett velem a Hatalmas…” (Lk 1,49)

 

"Kedves Testvérek!

Február 11-én fogjuk ünnepelni az egész Egyházban, és legfőképpen Lourdes-ban a Betegek XXV. Világnapját, amelynek ez a témája: Csodálat Isten tettei iránt: „Nagyot művelt velem a Hatalmas…” (Lk 1,49). Ez a világnap, amelyet elődöm Szent II. János Pál pápa vezetett be 1992-ben s először 1993. február 11-én éppen Lourdes-ban ünnepeltek, különleges alkalmat jelent, amely felhívja a figyelmünket a betegek, és tágabb értelemben a szenvedők helyzetére. Ugyanakkor arra is emlékezteti az értük munkálkodókat: a családtagokat, egészségügyi dolgozókat és önkénteseket, hogy adjanak hálát az Úrtól kapott hivatásukért, hogy beteg embertársaik mellett lehetnek. Ez az évforduló továbbá megújítja az Egyház lelki erejét, hogy mindig a lehető legjobban végezze a legszegényebbek, a betegek, a szenvedők, a kirekesztettek és elfeledettek szolgálatát (vö. II. János Pál, Dolentium hominum motu proprio, 1985. február 11., 1), amely küldetésének alapvető része. Azok az imaalkalmak, szentmisék, a betegek kenetének kiszolgáltatása, a betegekkel való megosztások, a bioetikai és pasztorálteológiai témákról szóló előadások, amelyek ezekben a napokban Lourdes-ban zajlanak majd, nyilvánvalóan újabb fontos hozzájárulást jelentenek majd ehhez a szolgálathoz.

Lélekben már most ott vagyok Massabielle Grottájánál, a Szeplőtelen Szűz szobra előtt, ahol nagy dolgokat tett a Hatalmas az emberiség megváltásáért. Szeretném kifejezni közelségemet irántatok, testvéreim, akik a szenvedés tapasztalatában éltek, valamint családjaitok iránt is. Ugyanakkor nagyra becsülöm mindenkinek a munkáját, aki szakértelemmel, felelősséggel és odaadással dolgozik szenvedésetek enyhítéséért, gyógyulásotokért, mindennapos jólétetekért a világ valamennyi egészségügyi intézményében különféle beosztásban. Arra szeretnélek bátorítani valamennyiőtöket, betegek, szenvedők, orvosok, ápolók, családtagok, önkéntesek, hogy lássátok meg Máriában, a betegek gyógyítójában Isten gyengéd szeretetének biztosítékát, amellyel minden ember felé fordul, ugyanakkor vegyétek észre, hogy ő az Isten akaratára hagyatkozás példája is. Találjátok meg mindig az Isten Igéje és a szentségek által táplált hitben azt az erőt, hogy szeretni tudjátok Istent és embertársaitokat a betegség tapasztalatában is…"
 
. Minden jog fenntartva | JOGI NYILATKOZAT