Szentségimádás

Kategória: Hídetések
Megjelent: Írta: Heltovics Ede

Szentségimádás

 

Krisztusban Kedves Testvérünk!  Szentségimádásra hívunk, és várunk!

 

Időpont: 2016. 11. 25-én, 20:00-tól kezdünk!

Helyszín: Felső-Göd, Jézus Szíve Templom, Bozóky Gyula tér 2.,

Utána a plébániára, szeretet-vendégségre hívunk Mindenkit!

"A szentségimádás a lehető legegyszerűbb találkozás Jézus Krisztussal és az Atyával. Nem kell semmit csinálnod.
Nem kell pótolnod az egész évi imalemaradásodat, nem kell szégyenkezned, hogy „jaj, elaludtam!”. Ha így lesz, nagyon jó pihenést kívánok Jézus Krisztus nevében.
Ha a gondolataid ezerfelé szétmennek, akkor ne birkózz velük, hanem várd meg, amíg visszajönnek!
Legyen annyi humorod, hogy nevess magadon! Ne vedd annyira komolyan magadat, hogy idegeskedj azon, hogy lehetsz ilyen keresztény!

Az Atya teljesen ismeri a szívedet. Nem kell előtte jólfésültnek, nagyon fegyelmezett, nagyon jó kereszténynek látszanod. Pontosan ismeri a szívedet, a gondolataidat. Mivel hozzá tartozol, a gondolataid is hozzá tartoznak. Amikor visszatértél elkalandozásaidból, köszönd meg: „De jó, újra jelen vagyok, újra tudok figyelni!”, és örülj neki. Aztán, ha újra elkalandoztak a gondolataid, ne ess kétségbe, majd újra összeszedetté válsz. Jézus a szentségimádásban kiteszi magát teljesen mezítelenül, szegényen, egyszerűen, áttetszően eléd, s azt kéri, hogy te is tedd ki magadat eléje teljesen csendben. Ne teljesíts semmit, csak legyél jelen. Egyszerűen csak legyél jelen, mert ő az, Aki van, ő a Jelenlét. Nem probléma, ha egy óra szentségimádásból csak negyedórát tudsz figyelni. Ez Istennek egyáltalán nem zavaró. Ne feledd, Isten előtt szabad kimondanod a dühödet, a haragodat is!

Azt, aki vagy. Engedd, hogy Isten rád nézzen, és nézd őt! Legyél jelen! Nem kell semmi technika, módszer, meditációs gyakorlat ehhez. Ő itt van, te itt vagy, minden rendben."

 

Testvéri szeretettel,

 

Az alkalmat szervező Alsó- és Felső-Gödi akolitusok és lektorok: Szmeskó János, Ribényi Ákos, Heltovics Ede, Gánti Gergely, Rácz László, Szőke János, Bitemo Erik, Mikesy Pongrác, Ilyés Benjámin, Szente Balázs

 

és

Mészáros Csaba plébános

. Minden jog fenntartva | JOGI NYILATKOZAT