Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

 Köszöntjük plébániánk oldalán!

 

Kedves Látogató!

Szeretettel köszöntjük a felsőgödi plébánia honlapján. Először is köszönjük, hogy megnyitotta a honlapot, érdeklődik felőlünk. Őszintén reméljük, hogy elsősorban nem intézménnyel, szervezettel találkozik, hanem egy közösséggel, és annak az életével. Élő és aktív katolikus közösségünk több kisközösség egységéből formálódik. Róluk-rólunk szól a honlap. Továbbá tájékozódhat plébániánk aktuális eseményeiről, a szentmisék és az irodai fogadóórák rendjéről. Bemutatjuk még templomunk történetét, valamint az archívumban számos korábbi esemény anyaga olvasható.

Plébániánk az alsógödi plébánia testvérközössége, és egyben befogadó közösség, ezért minden érdeklődőt szeretettel látunk! Jó kapcsolatot ápolunk más felekezetekhez tartozó testvéreinkkel is. Közösségünk különösen igyekszik életté váltani a Bibliának ezt az üzenetét: „Ahol ketten vagy hárman összegyűlnek az én nevemben, ott vagyok közöttük.” (Mt 18,20) Hisszük, hogy bennünket Jézus Krisztus tesz igazi közösséggé.

Az Ő szeretetével fogadunk mindenkit, aki honlapunkra látogat.

  plébános

Általános miserend: vasárnap: 8:30 és 18:00, szerdán és pénteken 18:00

 

 

Bűnbánat és kiengesztelődés folyamata
2023. február 09. csütörtök
Bűnbánat és kiengesztelődés folyamata 
Bibliaóra
2023. február 09. csütörtök
Bibliaóra bemutatása: Szerdánként tartjuk hetente, az esti szentmise után a plébánián. Isten szerelmes levele a fő téma. Jelenleg a János... Read More...
Lelki adoptálók közössége
2023. február 09. csütörtök
A "LELKI ADOPTÁLÓK KÖZÖSSÉGE": 2022-ben, Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepéhez kötődően indítottuk el újból Gödön a lelki... Read More...
Női kör
2023. február 09. csütörtök
A "NŐI KÖR" 2015 tavasza óta, a Felsőgödön megszervezett Szentlélek Szeminárium után kezdett el csírázni és szárba szökkenni. ... Read More...
Keddi imacsoport
2023. február 09. csütörtök
 A "KEDDI IMACSOPORT" alkalmával a rózsafüzért imádkozzuk, kiegészítve más imákkal, megosztjuk egymással az életünk gondjait,... Read More...
 
Az Észak-Dunamenti Nagyboldogasszony Ifjúsági Közösség
 
Ez a régió a Váci Egyházmegye 7 régiójának az Észak- Nyugati településeit foglalja magában. A Mentemisszió része. Területileg a Börzsöny és környéke, és a Duna bal partján található települések Nagymarostól, Vácon és Gödön keresztül, egészen Dunakesziig terjed ki.
 
A közösség azt a célt szolgálja, hogy minél több fiatal érezze fontosságát, valahová tartozását, és találjon egy olyan helyet a lakókörnyezetében, ahol jól érezheti magát, szabadon kibontakoztathatja képességeit Isten dicsőségére és mások javára. Félévente két találkozót tartunk a régió valamelyik plébániáján, ahol sokat beszélgetünk, énekelünk, imádkozunk, de kirándulunk is, játszunk és sportolunk. Ezenkívül 2004 óta minden évben egyhetes nyári tábort tartunk, ami régióknak mindig a legnagyobb ünnepe és alkalom, hogy megéljük a közösségi élmény formáló erejét. Közösségünk 13 éves kortól várja a fiatalokat. 
Információk: Kollár Péter regiófelelőstől
Email cím: kollarpeti15 [kukac] gmail.com 

Felsőgödi Jézus Szíve templom

 

 SZIL

 

Kedves Szülők! Kedves Lányok!

 

 

 Röviden bemutatkozunk, felvázoljuk, hogy mire is hívunk benneteket.

 

 Kati néni egykori és jelenlegi ifjúsági hittanosai vagyunk, akik az elmúlt években nyári táborokat szerveztünk hittanos kislányoknak, 4. osztálytól kezdődően. Minden úgy indult, hogy megirigyeltük a fiúk táborát, s így párhuzamosan velük, a szomszéd faluban mi is elkezdtük 8 éve a lány tábort, amit Szent Iván Tábornak neveztünk el.

 

 Az elmúlt években megfogalmazódott bennünk, hogy nem csak táboroztatni szeretnénk a lányokat, hanem átadni nekik a táboron kívül is azt a tapasztalatot, érzést, élményt, és sokszor feladatot, amit a közösséghez tartozás jelent. Ezt a kis közösséget és egyben a hetente, iskolaidőben megtartott foglalkozásainkat SZIL-nek nevezzük (Szent Iván Lányok). 

 

 Bár a táborban mindenki hamar fel tud oldódni, de úgy látjuk, hogy a közösséggé váláshoz az évi egy hét közös táborozás nem elég. Szeretnénk ezért, ha igazán megismerhetnénk a lányokat és velük építkezve tudnánk haladni a közösséggé formálódás útján, aminek így, a nyári tábor lenne a csúcspontja minden évben.

 

 A SZIL a legkisebbeknek csütörtökön, 17.30-tól - 19.00-ig tart a felsőgödi plébánián. (minden hónapban egyszer, a hónap 2. csütörtökén tartjuk a foglalkozásokat)

 

Várunk Titeket sok szeretettel! :)

 

 Üdvözlettel: Táboranyák ( Jordánok)

 

A SZIL honlapja itt található.

 

 

 

SZIL tábor élménybeszámoló – 2021.

 

Az idei Szent Iván tábor 2021. június 26. és július 3. között Vámosmikolán került megrendezésre. A tábor összlétszáma 55 fő (47 általános- és középiskolás lány és 8 felnőtt) volt. Idén is felejthetetlen élményekkel gazdagodtunk!

 

NULLADIK NAP (június 26. szombat): Az idei SZIL tábor is nagyon jól sikerült. Mi egy nappal hamarabb felutaztunk vonattal, majd busszal Vámosmikolára. Mindeközben jókat beszélgettünk. Erre azért volt szükség, hogy fel tudjunk készülni a táboroztatottak érkezésére. A Dan kettes csapattal ekkor mentünk a tündérlesés helyszínének megkeresésére.

 

ELSŐ NAP (június 27. vasárnap): Ezen a napon érkeztek meg a kisebbek ebéd után. Délután egy akadályversenyt tartottunk. Ezt a Dan1-ek készítették. Volt olyan állomás, ahol egy vízzel teli vödörből tapintás alapján be kellett azonosítanunk a tárgyakat, „Mi bögre mi pohár?” vita közben kellett a vezető pár különös mozdulatára felfigyelni, SZIL emlékezet kvíz, vizes játékok, és egyéb efféle szórakoztató játékok. Aki minden pályán át tudott menni, azt a végén egy elrejtett nyalóka várta. Utána volt lehetőségünk a legutóbbi találkozásunk óta történt események megbeszélésére is.

 

MÁSODIK NAP (június 28. hétfő): Ezen a napon mi sokat tervezgettünk és aludtunk az esti zászló lopás miatt. Amit végül sikeresen megszereztünk! A többieknek kézműves napja volt. Készítettek papír virágokat, pászkát, poháralátétet és még poharat is festettek. Mindenki számára egy mozgalmas nap volt.

 

HARMADIK NAP (június 29. kedd): Reggeli áhítattal kezdtünk, ami az eddigieknél is különlegesebb volt. Elképesztően kreatívan lett összerakva. Utána táncoltunk, amit mindenki nagyon élvezett. A végén a limbózás is viccesre sikeredett. A SZILadó alatt a fiúk bejöttek és ellopták a mi zászlónkat, bár szerencsére a sajátjukat nem találták meg, ezért idén döntetlen lett az állás.

 

NEGYEDIK NAP (június 30. szerda): Ekkor volt a fiús nap. Előtte elmentünk a szentmisére, amin megkaptuk a SZIL sálakat. Szépen sikerült. Délelőtt nálunk játszottunk és társasoztunk, délután pedig elmentünk a fiúk táborhelyére. Ott sokat fürödtünk az Ipolyban. Elképesztően sokat mozogtunk. Este könnyen elaludtunk.

 

ÖTÖDIK NAP (július 1. csütörtök): A nap első felében apróbb játékokat játszottunk, amik által megkaptuk Szent Iván kódolt születésnapi meghívóját, ami megfejtésre is került. A délután viszont már a készülődésé volt. Felvettük a tündérlesős ruhánkat és kisminkeltük és csillámoztuk az arcunkat. Többen hajat is fontak. Elmentünk a helyszínre és elénekeltük a szokásos dalt. Közben táncoltunk. Utána megköszöntöttük Szent Ivánt a születésnapja alkalmából. Ennek jeleként elfogyasztottuk a Szentivánkrémet is, ami mint minden évben most is mennyei volt.

 

HATODIK NAP (július 2. péntek): Ezen a napon az esti SZIL faktorra készültünk. Minden csapat előadott egy remek, vicces előadást. Voltak, akik táncoltak, énekeltek, vagy történetet meséltek. Nagyon jól éreztük magunkat. Egész nap jókedvűen készültünk az esti előadásra.

 

HETEDIK NAP (július 3. szombat): Az összekészülődés és az utolsó beszélgetések után lassan mindenki hazaért. Egy újabb felejthetetlen SZIL tábort hagytunk a hátunk mögött.

 

Köszönjük szépen Magyarország Kormányának a Bethlen Gábor Alapkezelőn keresztül nyújtott támogatását!

FreshJoomlaTemplates.com
. Minden jog fenntartva | JOGI NYILATKOZAT