Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

 

Köszöntjük plébániánk oldalán!

 

Kedves Látogató!

Szeretettel köszöntjük a felsőgödi plébánia honlapján. Először is köszönjük, hogy megnyitotta a honlapot, érdeklődik felőlünk. Őszintén reméljük, hogy elsősorban nem intézménnyel, szervezettel találkozik, hanem egy közösséggel, és annak az életével. Élő és aktív katolikus közösségünk több kisközösség egységéből formálódik. Róluk-rólunk szól a honlap. Továbbá tájékozódhat plébániánk aktuális eseményeiről, a szentmisék és az irodai fogadóórák rendjéről. Bemutatjuk még templomunk történetét, valamint az archívumban számos korábbi esemény anyaga olvasható.

Plébániánk az alsógödi plébánia testvérközössége, és egyben befogadó közösség, ezért minden érdeklődőt szeretettel látunk! Jó kapcsolatot ápolunk más felekezetekhez tartozó testvéreinkkel is. Közösségünk különösen igyekszik életté váltani a Bibliának ezt az üzenetét: „Ahol ketten vagy hárman összegyűlnek az én nevemben, ott vagyok közöttük.” (Mt 18,20) Hisszük, hogy bennünket Jézus Krisztus tesz igazi közösséggé.

Az Ő szeretetével fogadunk mindenkit, aki honlapunkra látogat.


plébános

Az Észak-Dunamenti Nagyboldogasszony Ifjúsági Közösség
2020. szeptember 27. vasárnap
  Az Észak-Dunamenti Nagyboldogasszony Ifjúsági Közösség   Ez a régió a Váci Egyházmegye 7 régiójának az Észak- Nyugati... Read More...
SZIL
2015. január 26. hétfő
      Kedves Szülők! Kedves Lányok!      Röviden bemutatkozunk, felvázoljuk, hogy mire is hívunk benneteket.    Kati néni egykori és... Read More...
Linkek
2015. január 26. hétfő
Összefogás Felsőgödön Soli Deo Gloria 
Felsőgödi papok
2015. január 10. szombat
Plébánosok Káplánok, segédlelkészek Dr Miskolczy Jenő 1917-1919   Béky László exp. 1919–1925 Prauze József exp. 1925-1926 Sári... Read More...
Szentségek
2014. december 14. vasárnap
Szentségek (lsd. Dolhai Lajos: A szentségek teológiája, SZIT Bp., 2011, 373-377) Fogalmak: alapítás: szentírási vonatkozások a krisztusi... Read More...
 
Az Észak-Dunamenti Nagyboldogasszony Ifjúsági Közösség
 
Ez a régió a Váci Egyházmegye 7 régiójának az Észak- Nyugati településeit foglalja magában. A Mentemisszió része. Területileg a Börzsöny és környéke, és a Duna bal partján található települések Nagymarostól, Vácon és Gödön keresztül, egészen Dunakesziig terjed ki.
 
A közösség azt a célt szolgálja, hogy minél több fiatal érezze fontosságát, valahová tartozását, és találjon egy olyan helyet a lakókörnyezetében, ahol jól érezheti magát, szabadon kibontakoztathatja képességeit Isten dicsőségére és mások javára. Félévente két találkozót tartunk a régió valamelyik plébániáján, ahol sokat beszélgetünk, énekelünk, imádkozunk, de kirándulunk is, játszunk és sportolunk. Ezenkívül 2004 óta minden évben egyhetes nyári tábort tartunk, ami régióknak mindig a legnagyobb ünnepe és alkalom, hogy megéljük a közösségi élmény formáló erejét. Közösségünk 13 éves kortól várja a fiatalokat. 
Információk: Kollár Péter regiófelelőstől
Email cím: kollarpeti15 [kukac] gmail.com 

 

 SZIL

 

Kedves Szülők! Kedves Lányok!

 

 

 Röviden bemutatkozunk, felvázoljuk, hogy mire is hívunk benneteket.

 

 Kati néni egykori és jelenlegi ifjúsági hittanosai vagyunk, akik az elmúlt években nyári táborokat szerveztünk hittanos kislányoknak, 4. osztálytól kezdődően. Minden úgy indult, hogy megirigyeltük a fiúk táborát, s így párhuzamosan velük, a szomszéd faluban mi is elkezdtük 8 éve a lány tábort, amit Szent Iván Tábornak neveztünk el.

 

 Az elmúlt években megfogalmazódott bennünk, hogy nem csak táboroztatni szeretnénk a lányokat, hanem átadni nekik a táboron kívül is azt a tapasztalatot, érzést, élményt, és sokszor feladatot, amit a közösséghez tartozás jelent. Ezt a kis közösséget és egyben a hetente, iskolaidőben megtartott foglalkozásainkat SZIL-nek nevezzük (Szent Iván Lányok). 

 

 Bár a táborban mindenki hamar fel tud oldódni, de úgy látjuk, hogy a közösséggé váláshoz az évi egy hét közös táborozás nem elég. Szeretnénk ezért, ha igazán megismerhetnénk a lányokat és velük építkezve tudnánk haladni a közösséggé formálódás útján, aminek így, a nyári tábor lenne a csúcspontja minden évben.

 

 A SZIL a legkisebbeknek csütörtökön, 17.30-tól - 19.00-ig tart a felsőgödi plébánián. (minden hónapban egyszer, a hónap 2. csütörtökén tartjuk a foglalkozásokat)

 

Várunk Titeket sok szeretettel! :)

 

 Üdvözlettel: Táboranyák ( Jordánok)

 

A SZIL honlapja itt található.

 

 

Összefogás Felsőgödön

Soli Deo Gloria

FreshJoomlaTemplates.com
. Minden jog fenntartva | JOGI NYILATKOZAT