FELSŐGÖDI HIRDETÉS 2014. március 9 - 16.

Kategória: Hídetések
Megjelent: Írta: Heltovics Ede

JÉZUS SZÍVE PLÉBÁNIA – FELSŐGÖD

HIRDETÉS 2014. március 9 - 16.

Nagyböjt 1. vasárnapja

 

VASÁRNAP (március 9.)

 

            8. 30: a Szarka család + és élő szeretteiért

 

Ezt a szentmisét a Jelenits tanár úr fogja tartani. A plébános atya ugyanebben az időben Alsógödön mond szentmisét.

 

         17. 00: a Kiss és a Katko család élő + tagjaiért

 

HÉTFŐ (március 10.)

 

         7. 00:

 

SZERDA (március 12.)

 

           7. 00: Szabó szülőkért

 

17. 30: keresztelési felkészítő indul az alsógödi plébánián csecsemő vagy kisgyermekkorú szülők, keresztszülők részére.

 

PÉNTEK (március 14.)

 

         17. 00: testvérért

 

Szentmise után keresztút a templomban

 

 

VASÁRNAP (március 16.)

 

            8. 30: József és Rozália szülőkért

 

         17. 00: a Bajnógel és a Molnár család élő és + tagjaiért

 

Hamvazószerdával megkezdődött a nagyböjt, húsvét ünnepének előkészületi ideje. Nagyböjt péntekjein hústilalom van, azaz 14 éves kortól kezdve kötelező a hústól való megtartóztatás.

Ne feledjük azonban, hogy a böjt csak akkor éri el célját, ha tiszta szívvel, jó kedéllyel és imádságos lelkülettel párosul!

 

Hagyományos, három estéből álló nagyböjti lelkigyakorlatot tartunk a alsógödi templomban, március 17-18-19-én (hétfő-szerda). A lelkigyakorlatot Dr. Barsi Balázs ferences (OFM) atya tartja.

Program: 17. 30: gyóntatás, 18. 00: szentmise lelkigyakorlatos beszéddel. Kedden, a szentmise után beszélgetés Barsi Balázs atyával, a plébánián.

A szerdai szentmise keretében kiszolgáltatjuk a betegek kenetét.

 

Nagyböjt folyamán a szentmisék előtt fél órával (hétfőn, szerdán: 6. 30 - 6. 55-ig), pénteken, vasárnap (16. 30 – 16. 55-ig), vasárnap reggel (8. 00 – 8. 25-ig) gyóntatás lesz a templomban.

 

A plébánia Közösségi Szárnyával kapcsolatban hirdetjük, hogy a 2014. év első negyedében, eddig 455 ezer Ft gyűlt össze, a teljes befejezéshez még 1, 45 millió forintot lenne szükséges összegyűjtenünk. Szeretettel várjuk a további adományokat téglajegy-vásárlás, készpénz vagy átutalás formájában. A legkisebb adományt is szeretettel köszönjük!

 

Férfi lelkigyakorlatot szervezünk a felsőgödi plébánián.

Ideje: március 23. vasárnap, 10:00 (a reggeli mise után), kb. 13. 30-ig tart
Helye: Rumi Tamás közösségi terem, Felsőgöd
Vezeti: Guba András piarista atya

 

A Göd Városi Televízió egy összeállítást készített felsőgödi Rumi Tamás Közösségi Ház megáldási ünnepségéről, és az az alsógödi Észak-Duna menti régiós katolikus ifjúsági találkozóról. Megtekinthető a goditemak.hu internetes oldalon, a Közös dolgaink c. közéleti magazin március 6-án indult adásában.

 

A nagyböjtben hetente próba lesz azoknak az általános iskolásoknak, akik énekükkel szívesen bekapcsolódnak a nagyhét néhány szertartásába. Péntekenként 16. 30-kor Kollár Kata várja a gyerekeket - fiúkat és lányokat egyaránt - a plébánián. Az első ilyen alkalom március 14-én 16.30-kor kezdődik.

 

A márciusi hónap Élet Igéje János evangéliumából való: „Ha parancsaimat megtartjátok, megmaradtok szeretetemben, amint és is megtartottam atyám parancsait, és szeretetében maradok.” (Jn 15,10)

. Minden jog fenntartva | JOGI NYILATKOZAT